Dif försvarar värvningen

Nilssons tillbaka – då tvingas klubben förklara

Foto: Bildbyrån
Dif:s ordförande Kaarel Lehiste.
HOCKEY

Fansen rasar efter Marcus Nilsons comeback.

Nu försvarar ordföranden Kaarel Lehiste värvningen.

”När Marcus hörde av sig och ville spela för Djurgården ställdes vi inför möjligheten att få en spelare med rutin in i vårt unga lag.”, skriver han på klubbens hemsida.

Kontraktsbråket 2012 slutade med att Djurgården tvingades betala miljonbelopp till Marcus Nilson. När 36-åringen nu återvänder till klubben ser fansen rött.

På Djurgårdens hemsida förklarar ordföranden Kaarel Lehiste hur klubben tänkt.

”Jag vet att det väcker känslor när vi värvar Marcus Nilson. Jag vet att många blir upprörda och rentav förbannade. Varför tar vi då ändå in Marcus? Det är så klart inte ett enkelt val med tanke på de känslor som det vållar.”, skriver han och fortsätter:

”Jag har varit med i hela processen genom Arbetsdomstolen och har hela tiden vetat att det är facket som drivit den här processen. Marcus har sagt att han vill få klart vad som faktiskt gällde kring hans avtal. Han har också varit väldigt tydlig med att det är det och inte pengar det har handlat om, något som han även bevisat i handling genom att vi hittat en bra ekonomisk lösning för Djurgården”.

Har kallat till möte

Lehiste fortsätter:

”Både vice VD, tränare och delar av spelartruppen har varit delaktiga och ser att Nilson genom sina egenskaper tillför truppen något som tidigare saknats. Dessutom har vi fortfarande alla pengar från supporterinsamlingen kvar till ytterligare nyförvärv som vi fortsatt letar efter.

Efter de meningsskiljaktigheter vi hade kring kontraktet känner jag att Marcus hela tiden har sett till Djurgårdens bästa. Han har också varit extremt motiverad att komma hit och få spela i Djurgården. Hade det inte varit så hade han heller inte varit aktuell.”

Klubben har kallat till ett supportermöte under tisdagen för att svara på fansens frågor.

Läs hela Lehistes ord till supportrarna här.

ARTIKELN HANDLAR OM