Nilson: ”Får försöka övertyga fansen...”

Presenterades på dagens presskonferens: ”Jag vet sanningen”

HOCKEY

Värvningen av Marcus Nilson har väckt ilska hos djurgårdsfansen.

Men 36-åringen hoppas att supportrarna ska ändra inställning.

– Jag vet vad som är sanning, hur det har gått till, säger Nilson.

Under måndagen blev Marcus Nilson klar för Djurgården. 36-åringen lämnade klubben efter ett kontraktsbråk 2012. Tvisten slutade med att Djurgården fick betala en halv miljon kronor i skadestånd.

Sedan dess har Nilson inte varit fansens favorit. När forwarden presenterades i går var det många som rasade över värvningen.

36-åringen presenterades på en presskonferens under tisdagen. Då försvarade ordföranden Kaarel Lehiste återigen värvningen.

– Vi kan konstatera att vi tog en del felaktiga beslut den säsongen och kan konstatera att besluten kring Marcus har en hel del i övrigt att önska. Från Dif:s sida är saken utagerad och jag hoppas att supportrarna ställer sig bakom det. Jag vill återigen påpeka att vi inte handlade på ett rätt sätt.

”Kan inte styra vad folk tycker”

Nilson själv om tvisten:

– Nedflyttningen är väl något man fortfarande ältar. Det var en väldig tuff tid i mitt liv, jobbigt på alla sätt och vis. Efterspelet var mer att jag var arg på vissa grejer och det var en principsak. Men i det stora hela har det väl handlat om att hitta så att det är klart för både spelare och klubbar. Det var en viktig fråga att driva helt enkelt. Jag hoppas även för klubbarnas del att det blivit bättre. Alla vet vad som gäller. Vi har inte varit osams, vi har sett olika på vissa saker och nu är de utredda.

Det var Nilson som kontaktade Djurgårdens sportchef KG Stoppel.

– Jag vet vad som är sanning, hur det har gått till. Jag kan inte styra vad folk tycker. Jag har alltid velat spela i Djurgården, det ville jag även när vi gick skilda vägar. Jag tänkte att jag lika gärna att jag kunde ringa och fråga om det fanns intresse och nu sitter vi här. Jag är jätteglad, säger Nilson.

”De har inte haft all fakta”

När Nilson spelat mot Djurgården för HV har han inte fått det varmaste bemötandet.

– Jag funderade inte så mycket på det. Jag visste att det skulle bli något, men det är så det fungerar. Jag funderade inte så mycket på det faktiskt. Jag trodde att det skulle vara värre, men självklart är det ingenting jag vill, säger Nilson som inte gillat att ställas mot sin gamla klubb.

– Det har varit rätt jobbigt att möta Djurgården. Speciellt att komma hit. Jag har aldrig sett mig själv att åka runt i någon annan tröja i Sverige. Det var konstigt, väldigt konstigt.

36-åringen hoppas att han får ett bra bemötande av fansen nu.

– Jag hoppas att de välkomnar mig tillbaka. Det är min förhoppning. Gör de inte det får jag försöka övertyga dem, säger han och fortsätter:

– Jag förväntar mig förhoppningsvis en bra diskussion och dialog. De har inte haft all fakta, jag hoppas att de kan få mer kött på benen och sätta sig in i min situation.

ARTIKELN HANDLAR OM