Djurgården värvar från Finland

Damien Fleury klar för resten av säsongen

Foto: NILS JAKOBSSON
Damien Fleury tidigare i SSK-tröjan.
HOCKEY

Under söndagen fick Mattias Guter lämna Djurgården för Leksand.

Nu är ersättaren klar och det blir den förre SSK-spelaren Damien Fleury som kommer närmast från finska Sport.

– Han känner till svensk hockey och har spelat här tidigare vilket är en fördel, säger DIF:s vice VD K-G Stoppel.

Det fortsätter att hända mycket i SHL-klubbarna och spelare som byter klubb. Under söndagen fick Mattias Guter lämna Djurgården för Leksand. Men det tog inte lång tid innan ersättaren blev klar och det blir tvåan i den finländska skytteligan, svenskbekante fransmannen Damien Fleury, 28.

– Vi har kommit överens med Fleury om ett avtal resten av säsongen. Anledningen är att vi i honom kompletterar med en pålitlig målskytt. Han känner till svensk hockey och har spelat här tidigare vilket är en fördel, säger vice VD K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Tvåa i finska skytteligan

Fleury kommer närmast från Sport från Vasa i Finland där han på 40 matcher har gjort 15 mål och elva assist och är därmed tvåa i finska skytteligan. Fransmannen har tidigare spelat i Södertälje, Timrå, Luleå och Västerås i Sverige. Han ansluter nu till sin nya klubb i morgon tisdag och beräknas vara spelklar på torsdag borta mot Modo.

– Först och främst är han en målskytt, vilket andraplatsen i finska skytteligan visar. Han är en bra skridskoåkare och har varit skadefri och spelat hela säsongen. Dessutom har han haft ett stort ansvar i laget i både spel fem mot fem och i power play, säger Stoppel.

ARTIKELN HANDLAR OM