KLART: Djurgården tar in storstjärna

Bekräftat i dag: Patrick Thoresen till SHL

HOCKEY

Djurgården har landat en riktig storvärvning.

Patrick Thoresen, 31, är klar för en comeback i Sverige.

– För mig och min familj är det en dröm, säger den norske storstjärnan.

Patrick Thoresen.

Sportbladet avslöjade 31 mars att Djurgården var överens med norske stjärnan Patrick Thoresen.

Nu bekräftar klubben övergången.

– Vi är glada över att han inte har valt Djurgården för den högsta lönechecken utan av andra värden. Han vill bidra till och vara en del av den utveckling som vi i Djurgården går till mötes framöver, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Thoresen gjorde succé under sina två säsonger i klubben mellan 2004–2006, och var en stor favorit bland supportrarna.

Framgångarna i Djurgården ledde till ett NHL-kontrakt med Edmonton Oilers. Den här säsongen har norrmannen svarat för 37 poäng (17+20) på 48 matcher för SKA St. Petersburg.

"Det är en dröm”

Norrmannen är lycklig över att återvända till Sverige och SHL.

– För mig och min familj är det en dröm. Vi älskar Stockholm sedan jag spelade i Djurgården för åtta år sedan. Jag känner att Djurgården gav mig chansen för tio år sedan, att de ville satsa på mig. Nu känner jag att jag vill ge något tillbaka till Djurgården och vill hjälpa klubben att bli vad den en gång var - ett lag i toppen av SHL, säger Patrick Thoresen till hemsidan.

På meritlistan finns två säsonger i NHL (106 NHL-matcher med Edmonton Oilers och Philadelphia Flyers), sex säsonger i KHL och sju VM-turneringar för Norge.

■ ■ ■

Läget i alla 14 lagen i SHL – klicka här!

FAKTA

Detta har hänt i Djurgården

Spelare in: Daniel Brodin, f, (Brynäs), Tomi Sallinen, f, (Leksand), Linus Hulström, b, (Leksand), Matt Andersson, f, (Neftekhimik Nizhnekamsk), Patrick Thoresen, f (SKA St. Petersburg)

Spelare ut: Michael Holmqvist, f, (klubb ej klar), Markus Nordlund, b, (klubb ej klar), Sebastian Lauritzen, f, (klubb ej klar), Steve Saviano, f, klubb ej klar, Mikael Samuelsson, f, (slutar), Marcus Nilson, f (klubb ej klar), Simon Gysbers, b, (klubb ej klar), Damien Fleury, f, (Schwenninger Wild Wings), Joakim Eriksson, f, (slutar).