Djurgården satsar på ung kaptenstrio

Henrik Eriksson, 25, tar över efter Joakim Eriksson

Foto: Foto: TT
Henrik Eriksson
HOCKEY

Djurgården satsar ungt när man i dag presenterade lagets nya kaptenstrio.

Lagkapten blir Henrik Eriksson, 25, och assisterande kaptener har Markus Ljungh och Alexander Fällström, båda 24, utsetts till.

– Oerhört hedrande, säger Henrik Eriksson.

Förra säsongen var Joakim Eriksson, 39, lagkapten för Djurgården som gjorde comeback i SHL. Med Eriksson som ny sportchef i klubben presenterade man i dag trion som ska ta över kaptensrollen i laget – och det blev en ung sådan.

Under lagets träning på Hovet i dag presenterade man att 25-årige Henrik Eriksson blir ny lagkapten medan Markus Ljungh och Alexander Fällström, båda 24 år, utsetts till assisterande kaptener.

"Ett extra ansvarstagande"

– Självklart är det oerhört hedrande och verkligen jätteinspirerande. Det är ett extra ansvarstagande att vara lagkapten och jag kommer att fortsätta vara den jag är här. Jag försöker vara pådrivande och pushande, försöker föregå med gott exempel genom att träna bra och vara väldigt seriös, inget skådespeleri, säger Henrik Eriksson till klubbens hemsida.

Fem andra SHL-lag har presenterat nya kaptener inför kommande säsong. I Luleå är det Johan Harju som tar över kaptensbindeln medan Niklas Persson gör det i Linköping, Magnus Nygren i Färjestad samt Liam Reddox i Växjö. Ny kapten i Skellefteå blir hemvändaren Jimmie Ericsson.