Djurgården värvar från SHL-rival

Lånar in Örebros Mikko Lehtonen: ”Matchar luckan”

HOCKEY

Djurgården agerar.

Med Alexander Fällström skadad lånar klubben nu in Mikko Lehtonen från Örebro resten av säsongen.

– En forward som är rightare och som kan spela i våra topplinor och i power play, säger sportchefen Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Djurgården har gjort klart med Mikko Lehtonen, 28.

Den finländske forwarden lånas in resten av säsongen från Örebro där han i år gjort tio poäng (tre mål och sju assist) på 32 matcher och har mindre smickrande minus 14 i plus-/minusstatistiken.

– Mikko är en spelare som matchar den luckan, en forward som är rightare och som kan spela i våra topplinor och i power play. Han har spetskvaliteter och kan göra skillnad. Jag har även spelat med Mikko tidigare och känner honom lite grand som människa. Han känner också Tomi Sallinen sedan förut, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Ersätter Fällström

Tanken är att han ska ersätta Alexander Fällström som är borta med en misstänkt hjärnskakning och bara gjort fyra matcher den här säsongen.

– Gällande Alexander har han haft symptom av sin hjärnskakning under lång tid och det är ett frågetecken huruvida han hinner tillbaka innan säsongens slut, säger Joakim Eriksson.

I och med Lehtonens ankomst kommer Wilhelm Westlund att återvända till utlåningen hos allsvenska Vita Hästen.