Vill värva stjärnan av SHL-konkurrenten

Djurgården har anmält sitt intresse om John Norman: ”Upp till honom”

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Han är en av SHL:s hetaste spelare.

Nu vill Djurgården värva stjärnforwarden John Norman, 25, från Skellefteå:

– Både hans agent och John själv vet om vårt konkreta intresse. Nu ligger bollen hos John, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Silly season inför nästa säsong är redan i full gång och klubbarna ser som bäst om sina trupper. En spelare som är glödhet på marknaden är Skellefteås John Norman.

Han är inne på sin tredje säsong i Västerbotten och har fått sitt stora genombrott. Trots att han missade flera matcher på grund av en avstängning har den snabbe forwarden producerat 30 poäng på 34 matcher. Han gjorde bland annat tre mål i den senaste hemmamatchen mot Rögle.

Norman har ett utgående kontrakt och Djurgården är en av klubbarna som visat intresse.

Spelade i Djurgården i fem säsonger

Kopplingen är given.

Norman är en stockholmskille och tillhörde Djurgården under fem säsonger. 

– Han faller definitivt in i den kategori spelare som är intressant för Djurgården i framtiden, säger Joakim Eriksson.

Hur långt har ni kommit?

– Vi är intresserade, samtidigt vet jag att han trivs väldigt bra i Skellefteå och har en dialog med dem. Givetvis är det en spelare vi är intresserade av. Både hans agent och John själv vet om vårt konkreta intresse. Nu ligger bollen hos John, vi får se vad han vill med sin framtid.

Vilka signaler har ni fått?

– Signalerna vi har fått är att John håller alla dörrar öppna, men vill fokusera på den här säsongen, säger Eriksson. 

Även Zackrissons kontrakt går ut

En annan spelare med Stockholmsanknytning med utgående kontrakt i Skellefteå är Patrik Zackrisson. Den högerfattade centern är med i toppen av SHL:s poängliga. Han var högaktuell för Djurgården för två år sedan, men valde då att skriva på för Skellefteå:

– Det var en spelare vi gärna ville ha då. En center som är topp i Sverige och hans brorsa (Mattias) är juniortränare hos oss så det finns en given anknytning till Djurgården. Men det finns ingen dialog just nu, ingen tydlig intresseanmälan lämnad från oss som det finns i John Normans fall. Det hänger bland annat ihop med prislappen, säger Joakim Eriksson.

Sportbladet har sökt Skellefteås general manager Lars Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM