”Det sa jag för att få tyst på honom”

Har inte vunnit i Scandinavium på sex år

1 av 2
HOCKEY

GÖTEBORG. Hans Särkijärvi hyllade Frölunda efter förlusten och kallade laget "de blivande svenska mästarna".

Men det var bara ett spel för galleriet.

– Äh, det sa jag bara för att få tyst på Roger Rönnberg, säger Djurgårdstränaren.

Inte en seger i Scandinavium på sex år, men den här gången var Djurgården nära. Trots sämre insatser i både powerplay och boxplay pressade man under perioder tillbaka Frölunda.

– För att komma till Göteborg och möta de blivande svenska så gör vi det ganska bra, säger Hans Särkijärvi på den efterföljande presskonferensen.

Frölundatränaren Roger Rönnberg såg förvånad ut, men sög i sig berömmet med en nöjd min.

Men Djurgårdstränaren var inte seriös.

Onödiga utvisningar

– Det där sa jag bara för att få tyst på Roger så att han skulle hålla sig lugn, säger han med ett leende.

Patrick Thoresen gick efter matchen mot Linköping ut i Sportbladet och kritiserade lagkompisarna för att de tog för många dumma utvisningar. Mot Frölunda blev det bara tre tvåminutare, men även det var för många. På sitt första powerplay gjorde Frölunda mål.

– Ja, jag tycker att vi har ett par onödiga utvisningar i dag också, det gäller verkligen att minimera dem. Men vårt eget powerplay var väl inte heller helt hundra i dag, säger Särkijärvi.

"Pratar jag med grabbarna om"

Djurgården gjorde förvisso mål i numerärt överläge, men inte förrän det återstod sju sekunder av matchen och man spelade sex mot fyra. I övriga tre powerplay hade faktiskt Frölunda den bästa chansen.

Vad är det som inte funkar i powerplay?

– Det pratar jag med grabbarna om, det vill jag inte ta i media. Men vi har ju en strategi, och det är viktigt att följa den strategin, om jag säger så. Samtidigt så gör vi mål i powerplay i dag också, jag tror att vi har gjort det i fem-sex matcher i rad nu. 

ARTIKELN HANDLAR OM