Rasar mot halkrisk och farliga mackor

Djurgårdens supporterförening skriver öppet mejl

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Djurgårdens Järnkaminerna rasar över behandlingen under bortamatchen mot Frölunda.

Bland annat har supporterklubben reagerat på hälsofarliga smörgåsar och släckta toaletter med halkrisk.

”Jag vet att bortasupportrar behandlas bättre än så här på Hovet”, skriver ordföranden Viktor Adolfsson.

Det var efter bortamatchen mot Frölunda den 30 januari som Järnkaminerna fick in ”starka reaktioner” från supporterklubbens medlemmar. Därför väljer nu ordföranden Viktor Adolfsson att skriva ett öppet mejl till Frölundas ordförande Mats Grauers, miljöförvaltningen i Göteborgs stad och Got Event som ansvarar för Scandinavium.

”Skinkan en särskild fara”

Där pekar Järnkaminerna ut en rad brister i arrangemanget kring matchen.

”Flera reagerade på att mackorna, som var färdiggjorda redan när vi kom dit, inte låg i någon form av kylanordning (alternativt värmeanordning om mackorna varit grillade). Detta bryter mot Livsmedelsverkets branschriktlinjer. Framför allt eftersom en av de olika smörgåstyperna innehöll skinka som är en särskild fara när det kommer till bakteriespridning. Dessutom framgick det inte när Subwaymackorna var “tillagade”, d.v.s. hur länge de hade legat framme i rumstemperatur”, skriver Adolfsson i mejlet som publicerats på Järnkaminernas hemsida.

Toaletterna saknade lyse

Supporterklubben påpekar också att personalen i kioskerna saknade tillgång till rinnande vatten för att kunna hålla en god handhygien. Något som även gällde supportrarna som var hänvisade till skumtvål i uppställda bajamajor.

”En annan sak som många av våra medlemmar och resenärer reagerade på var toaletterna. De enda som fanns tillgängliga var ett litet antal så kallade “bajamajor” utanför sektionen. Dessa saknade lyse vilket medförde risk för exempelvis halk-olyckor på väg in och ut ur dem. Dessutom var det oklart om någon av dem en specifikt tillägnad damtoalett eller om någon av dem var anpassad för funktionshindrade. Det sistnämnda är ett av de arenakrav som finns uppsatta av Svenska ishockeyförbundet”, skriver Adolfsson och fortsätter:

”Till sist skulle jag vilja rikta kritik mot Frölunda Indians för denna behandling av bortasupportrar. Våra medlemmar betalade samma pris för att gå på matchen som supportrarna i hemmaklacken men hade inte ens i närheten av samma service. Vi kan kanske inte kräva tillgång till barer och restauranger, men vi kan kräva att ni följer uppsatta branschriktlinjer så att ingen av våra supportrar riskerar att smittas av listeria eller liknande bakterier.”