”Jag orkar inte prata om den situationen”

HOCKEY

I går Patrick Thoresen ett matchstraff för en eftersläng och lämnade åttondelsfinalen utan att säga någonting till media.

I dag var Djurgårdens poängkung tillbaka på is inför morgondagens ödesmatch – men situationen från igår ville han fortfarande inte diskutera.

– Jag orkar inte prata om den situationen, jag är färdig med den för tolv timmar sedan, säger han till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån
Thoresen.

Djurgården hade riktigt tunga första 20 minuter borta mot Brynäs i den andra åttondelen. Förutom två insläppta mål så åkte Tomi Sallinen på en tackling som fick honom att bryta matchen och med bara minuter kvar av perioden sänkte Patrick Thoresen Brynäs Pathrik Westerholm med en vänsterkrok efter att ha fått en smäll mot ansiktet i en åkduell. Domaren valde att ge Dif:s poängkung matchstraff.

– Jag har ingen aning om att jag ska få smällen. Jag backcheckar hem och jag vet inte om jag hakar honom lite. Sedan ligger jag bara groggy på isen, sa Westerholm till Sportbladet i går.

Thoresen själv valde att lämna Gavlerinken innan resten av laget – utan att prata med någon.

”Mellan mig och mina kompisar”

I dag var norrmannen tillbaka på Hovet med laget inför det avgörande mötet mot Brynäs i morgon och eftersom domarna valde att inte uppgradera smällen till match penalty, med automatisk avstängning som följd, så ser han ut att få spela i ödesmatchen.

– Det blir spännande, en rysare, säger han.

Hur ser du på situationen som ger dig matchstraffet i går?

– Jag har ingen kommentar till den situationen, jag har sagt det jag vill säga till mina lagkamrater.

Vad är det, en ursäkt?

– Det är mellan mig och mina kompisar.

Hann du bli orolig att det skulle bli uppgraderat till match penalty?

– Man vet aldrig vad som kan hända i Sverige, så ja lite…

Vår krönikör Hans Abrahamsson menar att en så rutinerad och viktig spelare som du inte ska kunna hamna i en sådan här situation, hur ser du på det?

– Han får säga vad han vill.

Har en sådan här grej med rutin att göra, eller kan det egentligen hända vem som helst när som helst?

– Jag orkar inte prata om den situation som hände igår, jag är färdig med den situationen för tolv timmar sedan. Nu ser jag framåt, jag orkar inte diskutera vad som hände, det är ”in the past”.

”Han ber om ursäkt"

Tränare Hans Särkijärvi bekräftar att Thoresen bad hela laget om ursäkt efter matchen i går, men har samtidigt förståelse för att det händer:

– Han ber om ursäkt, självklart.

– Men det här är kampsport i grund och botten och har man inget adrenalin så kampar man inte. ”Tore” är en av de som kampar hårdast i vårt lag varje dag och då händer det sådana här saker. Han får en klubba runt halsen och några hakningar på vägen och ibland brinner det till och blir olyckligt