Glädjebeskedet till alla Dif-fans

”Älskar att spela för de här fansen – inte säkert att jag lämnar”

Foto: TT
Patrick Thoresen kan bli kvar i Stockholm och Djurgården.
HOCKEY

GÖTEBORG. Utslagna i kvartsfinal.

Men här är ett glädjebesked till Djurgårdsfansen.

– Jag älskar att spela för de här fansen och det är absolut inte säkert att jag lämnar Djurgården, säger Patrick Thoresen, 32.

Djurgårdsstjärnan har efter en trög start på säsongen vuxit vecka för vecka och skuggade Ryan Lasch i poängligan under hela vintern. Men i början av mars sades det vara klart att Patrick Thoresen lämnar Djurgården efter bara en säsong. Familjen flyttar hem till Norge.

Men efter kvartsfinaluttåget mot Frölunda (1-5 i femte matchen) öppnar han för en fortsättning.

– Jag har inte sagt att jag ska lämna.

Så det finns hopp för Djurgårdssupportrarna?

– Ja, det finns det absolut. Jag har inte bestämt mig ännu, men har en månad på mig nu. Men för Djurgårdens del vill jag ju ge besked så fort som möjligt.

Gillar att spela i Djurgården

Han har tidigare sagt att det inte lockar att flytta hem till den norska ligan, och han verkar nu gärna bli kvar i Stockholm.

– Jag gillar att spela i Djurgården. Älskar att spela framför fansen, och det är ett gäng sköna killar i laget. Det är inte bara för mig att packa ihop och åka hem, det här året har betytt så jäkla mycket för mig och familjen, så det här är något jag kommer att tänka över mer än två gånger.

Djurgården var tvingade att vinna den femte matchen i Frölundaborg och hade ett grepp efter Marcus Högströms kvittering i början av den tredje.

– Vi tog över där, skapade massor i fem-sex minuter. Men sen blir det en spark i ansiktet när de gör 2-1. Och sen 3-1. Då var det givetvis jävligt tungt. Och så utvisningar på det, vi satt mer eller mindre i utvisningsbåset hela tiden efter att de gjort 3-1. Då blir det svårt.

”För dåligt av oss”

Hur besviken är du?

– Jättemycket förstås. Frölunda har haft marginalerna på sin sida, och det bästa laget i en serie gör sig oftast förtjänta av dem. Men att det blir 4-1 i matcher är för dåligt av oss.

Vad behöver Djurgården bli bättre på nästa säsong?

– Vi har väldigt många unga spelare som inte varit med i ett slutspel tidigare. Där är det krig i 3x20 minuter. Så det är klart att de har lärt sig jättemycket av det här året. De som varit med nu är ett år äldre och bättre till nästa år. Det är säkert mycket vi kan bli bättre på också, men erfarenheten av det här får de med sig.