"Bajare" utsedd till kapten i Djurgården

Foto: BILDBYRÅN
Calle Ridderwall.
HOCKEY

– Djurgården är inget alternativ, jag är ju bajare, sa Calle Ridderwall för drygt två år sedan.

Nu är han utsedd lagkapten för krislaget.

– Det är ett väldigt fint uppdrag att få vara kapten i Djurgården, säger Ridderwall till klubbens hemsida.

Det var när Djurgården ställdes mot HV71 i Jönköping tidigare under säsongen som hemmalagets supportrar passade på att håna före detta HV-spelaren Calle Ridderwall med en banderoll.

”Djurgården var inget alternativ, jag är ju bajare”, stod det och med datering från 2014.

– 2014 hade jag inget erbjudande från Djurgården så det fanns ingen möjlighet för mig att gå dit. Men alltså Djurgården för mig, jag är ju tredje Ridderwallaren på 25 år som spelar i klubben. Så det är klart att det känns jävligt speciellt för mig att få följa i farbror (Rolf) och kusinens (Stefan) fotspår och bidra till att den här familjekopplingen fortsätter, kommenterade Calle Ridderwall piken då.

”Bästa kravställaren”

Och nu stärks koppling till Djurgården än mer. I dag beslöt nämligen tränaren Robert Ohlsson att flytta C:et på bröstet från Henrik Eriksson till Ridderwall.

– Calle har under säsongen varit assisterande lagkapten och växt in i rollen som ledare. I den nuvarande situationen ser vi honom som den bästa kravställaren och därför gör vi honom till lagkapten, kommenterar Ohlsson som också säger att det inte handlar om att Eriksson gjort ett dåligt jobb.

Ridderwall själv är hedrad:

– Det är ett väldigt fint uppdrag att få vara kapten i Djurgården. För mig är det viktigaste nu att vi alla ställer de krav på varandra som vi måste göra. Vi ska spela på det sätt vi tillsammans har bestämt och måste vara ansvarstagande i allt vi gör. Som lagkapten får jag ett extra stort ansvar både på isen och utanför och det ser jag fram emot att ta. Men vi är ett lag och ska vi hitta vinnarspåret igen måste alla ta ett ansvar för situationen vi har hamnat i, säger han.

”Ska jobba tillsammans"

Henrik Eriksson kommenterar petningen till assisterande kapten så här:

– Inget är större än att vara lagkapten i Djurgården. Men vi måste göra allt vi kan i nuläget för att vända den här situationen. Calle är inte bara en duktig hockeyspelare utan även en bra ledare och vi kommer fortsätta att jobba tillsammans för att vända trenden.