”Vi är som ett helt nytt lag”

Foto: BILDBYRÅN
Calle Ridderwall.
HOCKEY

Det går givetvis att deppa över två tappade poäng.

Eller så kan man se nyktert på situationen.

– Efter uppehållet är vi som ett helt nytt lag, säger kaptenen Calle Ridderwall.

Man brukar tala om mörka november.

Men för Djurgården har den varit den ljusaste av månader.

Efter en tung start med åtta poäng på de 13 första matcherna fick laget chansen att samla ihop sig under landslagsuppehållet i början av november.

Sedan dess - 17 av 27 möjliga poäng.

Calle Ridderwall försöker hitta nycklarna.

- Vi spelar mer disciplinerat. Vi är lite smartare när vi attackerar så vi inte går bort oss. Och så har vi pangat in några mål i powerplay också. Ser vi till de senaste sex-sju matcherna så har vi spelat jäkligt bra. Det är en förändring mot början av säsongen.

Efter fyra raka segrar kom en strafförlust mot Luleå - men Calle Ridderwall tror att Djurgården snabbt är uppe på hästen igen.

En förklaring kan vara Djurgårdens extremt hårda träning före säsongen. Ridderwall, som varit i KHL och i HV 71, säger att det var det överlägset tuffaste han varit med om.

- Kanske börjar den kicka in nu. Vi har lättat på träningen och känner oss starka. Men det är en tuff liga med mycket matcher. Man hinner inte slappna av en sekund, match på nytt i övermorgon och om fyra dagar. Det finns inget som säger att vi inte studsar tillbaka redan i nästa match mot HV 71.

Men ändå besviken att ni inte tog er femte raka seger?

- Ja, absolut. Vi ledde länge med 1-0, men börjar backa hem i tredje. Det känns surt.