Hans önskan: Fler slagsmål

Färjestads tuffing Lee Goren vill stävja fult spel – med fajter

HOCKEY

KARLSTAD. Fult spel och efterslängar kan stoppas.

Med större befogenheter till poliser på isen.

– Efter att jag slagit Andreas Pihl har han inte tacklat någon i vårt lag i ryggen, säger Lee Goren, Färjestads tuffing.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
EN FÖR LAGET Färjestads tuffing Lee Goren vill tillåta tuffare spel i elitserien, för att stävja fult spel och efterslängar.

I debatten efter att HV71:s Martin Thörnberg knätacklat Kimmo Lotvonen har många rasat över det allt fulare spelet i elitserien. Lee Goren, nordamerikan i Färjestad, har ett eget sätt att se till att det inte blir bus eller fula efterslängar på isen.

Fråga bara Andreas Pihl i Linköping.

Nävarna fick tala

Enligt Goren spelade Pihl vårdslöst och visade inte respekt för motståndarna.

Det gjorde Goren irriterad och det slutade med att Goren gjorde upp med Pihl i en boxningsmatch på isen som lutade med seger för kanadensaren.

– Vi mötte Linköping i en match efter den där händelsen. Då skötte sig Pihl. Han gick inte närmare än två meter från mig och tacklade inte någon i ryggen, säger Lee Goren.

När inte domarna räcker till eller inte gör sitt jobb anser Goren att spelarna får sköta rättvisan. Och ta ansvar för sitt eget handlande.

– Domarna brukar säga till mig att jag inte får snacka som jag gör med motståndarna, säger Goren och ler lite.

I NHL är poliser på isen vardagsmat.

Hämndaktioner

Tuffingen George Laraque skyddade under flera år Sidney Crosby i Pittsburgh. Crosby slapp påhopp på grund av att många spelare helt enkelt var rädda för George Laraque och eventuella hämndaktioner.

I kväll möter Lee Gorens Färjestad Brynäs. Brynäs har spelat ett allt tuffare och fränare spel för att störa Färjestad.

Men går Brynäs tuffa spel överstyr kan Lee Goren ta saken i egna händer och markera mot Brynäs.