Lindström jagas av Färjestad

Förre Timråstjärnan: Det blir elitserien nästa säsong

HOCKEY

Först Johan Andersson.

Nu är Färjestad på väg att stjäla nästa Timrå-ikon, Sanny Lindström.

– Jag väljer mellan flera svenska klubbar, säger Sanny Lindström, 29.

Foto: Foto: PETER WIxTRÖM
Kommer hem till Sverige igen.

I morgon spelar Färjestad första semifinalen borta mot Skellefteå.Samtidigt bygger sportchef Thomas Rundqvist och klubbdirektör Håkan Loob ett lag för nästa säsong.

Flera pusselbitar är redan på plats. Som schweiziska backen Severin Blindenbacher, en offensiv högerskytt. Lägg därtill centern Johan Andersson, som kommer ingå i en av Färjestads två defensiva kedjor nästa säsong.

Ett gott rykte

Nu har Färjestad inställt på Tre Kronor-backen Sanny Lindström.

Lindström är relativt ung, svensk och har ett gott rykte runt sig i Hockeysverige. Det är tre parametrar som Färjestad jobbar efter när de värvar nya spelare till nä’sta säsong.

– Jag håller på att flytta hem från Schweiz. Det blir inget mer här nere. Det blir elitserien nästa säsong. Det är flera klubbar som visat intresse, säger Sanny Lindström.

”Vi är intresserade”

Sportbladet erfar att Färjestad är en av klubbarna som jagar Lindströms signatur. En annan klubb är givetvis Timrå, där Lindström har hög status, både bland fans och klubbledningen. Lindström spelade sex säsonger i Timrå och var även lagkapten sista åren.

Frölunda och också lagt fram en trevare angående Sanny Lindström.

Thomas Rundqvist, sportchef i Färjestad, bekräftar att semifinal-klubben är intresserade av Lindström. Men Tre Kronor-backen har faktiskt inte högsta prioritet.

– Vi har snart laget komplett, faktiskt. Men om vi inte lyckas att behålla exempelvis Martin Sevc så är vi intresserade av Sanny. Men vi är inte där ännu, säger Thomas Rundqvist.

FAKTA

Sanny Lindström

Ålder: 29 år. Bor: Huddinge. Familj: Fru och ett barn. Klubbar: Huddinge, Colorado Avalanche, Timrå. Elitseriematcher: 283 matcher. 47 poäng (16+ 31). 551 utvisningsminuter. Meriter: VM 2005 och 2008. 47 landskamper.