Färjestad avgjorde med 14 sekunder kvar

Alla trodde på sudden death – då slog norrmannen Jonas Holös till och gjorde 0–1

HOCKEY

Vi väntade oss ännu en lång förlängning med Skellefteå inblandat. Då gjorde Färjestads doldisback Jonas Holös sin första slutspelspoäng när han satte 0–1 med 14 sekunder kvar att spela. Anders Bastiansen satte 0–2 i öppen kasse med nio sekunder kvar och FBK vann den första SM-semifinalen.

– Vi är ett hack närmare fyra segrar nu, säger FBK-tränaren Per-Erik Johnson i Canal Plus.

– Det svider, vi måste upp snabbare på skytten, säger bedrövade Saik-tränaren Hans Särkijärvi.

Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Skellefteås Jimmie Ericsson hade öppet mål en bit in i tredje perioden. Men sköt över. Skellefteå hade massor med heta målchanser i ett långt 5 mot 3-läge. Men sköt utanför. Sedan avgjorde FBK innan förlängningen var ett faktum.

– Jag blev lite för het och skickade den över. Pucken studsade ut från sargen och var ganska långt ifrån mig, säger Jimmie Ericsson i Canal Plus.

Ericsson på frågan om vad Skellefteå ska göra i match nummer två i Karlstad på lördag.

– Vi ska komma upp i skridskoåkning, så ska de få det tyngre. Pucken måste ner snabbare i deras zon.

FBK-tränaren Per-Erik Johnson:

– Meningen var att vi skulle spika igen i tredje perioden men Skellefteå var bra. Sen fick vi ett par utvisningar också och då blev det tufft.

"Säcken" kritisk till försvarsspelet

Skellefteås tränare Hans Särkijärvi var efter matchen kritisk till lagets försvarsspel vid 0–1-målet. Men menade att det är viktig att så fort som möjligt glömma förlusten för att komma så väl förberedda som möjligt till lördagens drabbning.