Axelsson kan bli finaljoker

Snart redo för comeback

HOCKEY

Färjestad kan få en joker i finalspelet.

Dick Axelsson är på väg mot en comeback i SM-finalen.

– Nu gör det för ont för att spela. Men jag ska röntga fingret på torsdag och förhoppningsvis kan jag spela i någon av finalerna, säger Axelsson.

Foto: Foto: OLA WESTERBERG
Färjestad kan få oväntad förstärkning i SM-finalen mot HV71. Allt beror på om Dick Axelssons pekfinger hinner läka.

För en vecka sedan fick Dick Axelsson ett slagskott från Arto Laatikainen på höger pekfinger. Fingret gick både av och hoppade ur led.

En hyfsat svår och avancerad skada.

Efter matchen sa Axelsson och Färjestads läkare att säsongen var över.

Nu, en vecka efter skadetillfället, är Axelsson mer förhoppningsfull.

– Jag kan åka skridskor och håller i gång efter att Färjestad tränat. Allt handlar om att fingret ska börja läka ihop. Jag använder en skyddande skena på träningarna, men just nu gör det alltför ont för att jag ska kunna spela. Nuddar jag något så gör det otroligt ont. Kan knappt hålla i klubban, säger Dick Axelsson.

”Jag ger inte upp”

Fram till skadan bildade Axelsson Färjestads bästa kedja med Jesper Mattsson och Marcus Paulsson. När kedjan var intakt var den mycket arbetsam för motståndarna att möta. Samarbetet mellan Paulsson och Axelsson har varit sevärt och kanske den mest tekniska duon i slutspelet än så länge.

Axelsson själv är positiv till att han ska hinna bli spelklar till någon av finalerna.

– Jag ger i alla fall inte upp. Det som är synd är att det skadade fingret är det viktigaste fingret som jag har. Jag styr med det fingret och utan höger pekfinger funkar jag inte som hockeyspelare, säger Axelsson.

Inget spel på onsdag

Finalspelet börjar på onsdag. I den matchen spelar definitivt inte Axelsson. Sedan fortsätter serien på fredag och söndag samt tisdag/onsdag för att avslutas på långfredagen och påskdagen.

Påsken brukar bjuda på smällar och överraskningar.

Kanske blir det en oväntad comeback av Axelsson som är årets stora påsksmäll.

FAKTA

Skadeläget i finallagen

FÄRJESTDAD: Dick Axelsson, fraktur på höger pekfinger. Arto Laatikainen, hjärnskakning. HV71: Pelle Gustafsson, något problem med ett revben. Johan Davidsson, magmuskelskada. David Petrasek, handskada. Johan Halvardsson, knä. David Fredriksson, handskadad. Mattias Tedenby, fotskadad. Nichlas Torp, axelskadad. Jan Hrdina, ryggen.