Flopp i NHL – FBK:s lycka

Nu hoppas klubben få hem sin guldhjälte

Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM |
Här jublar Mikael Johansson och Eero Somervuori under vårens finalspel mot HV71.## Foto: JIMMY WIXTRÖM
HOCKEY

Färjestad hoppas och väntar.

En comeback av assistkungen Mikael Johansson skulle göra svenska mästarna ännu bättre.

– Jag har hört uppgifter att han vill hem från Montreal, säger Thomas Rundqvist, sportchef för Färjestad.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Mot Värmland?

I fjol var Mikael Johansson en av Färjestads bästa spelare när man vann SM-guld. Bland annat gjorde Johansson 28 assist för Färjestad i grundserien och var med den noteringen bäst i laget.

I somras fick Mikael Johansson, lite överraskande, NHL-kontrakt med Montreal Canadiens, som inte har någon vana att kontraktera svenskar.

Fiaskosäsong

Men hittills har säsongen varit ett fiasko för Johansson.

Ingen match i Montreal.

Och bara fyra matcher i farmarlaget Hamilton Bulldogs i AHL utan en enda poäng.

– Jag har haft problem med ena ljumsken. Har inte spelat på ett tag nu och ska börja träna i veckan. Hoppas börja spela matcher om en vecka eller så, säger Mikael Johansson.

Enligt uppgift till Sportbladet har Johansson börjat att tröttna på livet i Nordamerika och faktumet att han är så långt ifrån NHL som han kan vara, trots NHL-kontrakt. Han är även hemmakär och har många vänner i Färjestad och Karlstad.

Men de uppgifterna slår Johansson bort.

– Jag trivs bra här. Jag har inga funderingar på att åka hem, säger han.

”Vill hem”

Färjestads sportchef Thomas Rundqvist säger att Färjestad tar tillbaka Johansson när som helst.

– Men vi äger inte frågan. Jag har också hört från några i laget att han vill hem. Men jag har inte pratat med Mikael om framtiden, säger Thomas Rundqvist.

Just nu har Färjestad endast tre renodlade centrar. En comeback av Johansson hade tagits emot med applåder, både av fansen samt lagledningen.

FAKTA

HÄR ÄR SPELARNA SOM DITT LAG VILL HA

Brynäs

Mikael Zajkowski

När Jakob Markström är på JVM kommer Brynäs behöva hjälp i målet. Kanske kan de gamla målvaktskompisarna Micke Sundlöv och Fredrik Andersson komma överens om en trade. Zajkowski mot Sundström?

Djurgården

Fredrik Bremberg

Alla djurgårdare drömmer våta drömmar om Bremberg. En kedja med Krüger och Bremberg hade varit mumma. Mika Hannula är dock mer troligt.

Frölunda

Joel Gistedt

Frölunda kommer att värva en till målvakt. Finns inte på världskartan att de går in i ett slutspel med endast en elitseriemålvakt.

Färjestad

Mikael Johansson

Arvika-sonen längtar hem. Ska han bita ihop och köra hela säsongen eller bli firad återvändare i Färjestad?

HV 71

Mikko Luoma

Finländaren har varit på väg bort från Atlant och HV71 har lite backbrist med alla skador på Björk, Ward och Gustafsson

Linköping

Calle Gunnarsson

Nu får Gunnarsson monster-minuter i Toronto och lär inte komma hem även fast Mike Helber ger bort hela gaget för Weinhandl. Men drömma kan man ju.

Luleå

Jaroslav Obsut

Ingen, jag menar verkligen ingen, vill stå framför mål med Obsut. Luleå behöver någon elak back som kan skjuta slagskott. Luleå har tappat en dimension med Obsuts sorti.

Modo

Peter Forsberg

Sist i serien. Och i juniorlaget finns Peter Forsberg. Men vill ha spela i elitserien? Vill han åka buss riket runt och bilda kedja med Häggström?

Rögle

Kenny Jönsson

Världens bäste back, nåja, går runt i Rögle-kavaj och smörar för sponsorer. Han hade behövts en säsong till på isen.

Skellefteå

Niko Dimitrakos

Visst hade Niko ett ego stort som Västernorrland. Men han kunde göra mål för SAIK och laget behöver en målskytt väldigt mycket just nu.

Södertälje

Josef Boumedienne

I lördags hejade arbetslöse Josef fram SSK i derbyt mot Djurgården. Och han är mycket eftertraktad i Södertälje. Hade inte svensk beskattningslag varit så hård hade Södertälje varit ett rimligt alternativ för världsmedborgaren Boumedienne.

Timrå

Kenta Johansson

Lill-Kenta är gud i Timrå. Han kan vända den hittills bistra säsongen för laget. I dag är Johansson i Lugano, som just nu är utanför slutspel. Ett stort fiasko i den hockeytokiga staden.

ARTIKELN HANDLAR OM