Holös på väg till Colorado

HOCKEY

KARLSTAD. FBK:s backstjärna Jonas Holös har charmat Colorado.

– Fortsätter han spela så här kommer han erbjudas ett kontrakt, säger Coloradoscouten Anders ”Masken” Carlsson.

Foto: OLA WESTERBERG
Holös – nära NHL.

Färjestads Jonas Holös har fått stort förtroende i klubben under sina två säsonger i elitserien och han har blommat ut till en av lagets viktigaste backpjäser. Men FBK:s chanser att behålla Holös nästa säsong är minimala.

Anledningen? Colorados intresse. NHL-klubben draftade norsken -08 och nästa år förlorar de rättigheterna till eftertraktade backen. Något som innebär att Holös med stor sannolikhet har ett NHL-kontrakt att ta ställning till nästa år.

– Colorado är väldigt nöjda med hans utveckling. De har läst min rapport och även varit över och kollat på honom. De är långt kvar till ett NHL-kontrakt men det ser väldigt positivt ut, säger Anders ”Masken” Carlsson.

”Väldigt bra chans”

Hur stora chanser bedömer du att han har?

– Han har väldigt bra chans att få ett NHL-kontrakt, bara han fortsätter att spela som han gjort. Jag hoppas att han lämnar FBK nästa år.

Huvudpersonen, som för tillfället är däckad i svininfluensan, känner till intresseet. Men han vägrar lämna elitserien till vilket pris som helst.

– Ska jag åka över ska det vara ett bra kontrakt där jag känner att de vill satsa på mig. Men samtidigt kanske det är den enda chansen jag får. Stannar jag i Sverige är Färjestad mitt enda alternativ, säger Holös.