...och matchen kunde ha slutat i katastrof

Ullevis läktare brakade samman: ”Folk var rädda”

HOCKEY

Skandalerna avlöser varandra i ”rekordmatchen” i Göteborg.

Nu framkommer det att en bit av läktaren rasade samman på Ullevi.

– Vår läktare gick sönder. Folk trampade igenom och var rädda, säger Benny Sjöström som är ordförande i Färjestads supporterklubb The Wolfpack till gp.se.

Foto: LÄSARBILD (olle Fredriksson)

Drygt 4 000 FBK-supportrar var placerade på ena kortsidan – och det var alltså där som en läktarkatastrof var nära förestående. Enligt Göteborgsposten vek sig stålbalkar och hål uppstod i läktaren när plankor hoppade ur sina lägen.

”Polisen tog oss inte på allvar”

– 10-15 personer hade riktigt ont efteråt. Man funderar på vad som kunde hänt om vi stått högre upp. Polisen tog oss inte på allvar. Vi kommer att gå vidare med det här, säger Krister Alisson, klackmedlem i Carlstad Finest Crew, till gp.se.

Matchen avbröts två gånger

På grund av åskådaroroligheter på läktarna tvingades matchen avbrytas två gånger. Många var arga, många kom inte in och irritationen var stor. Företaget som byggde läktaren åt Frölunda, Akbari Sport & Evenemang AB, hänvisar läktarfrågorna till Göteborgsklubben.

Frölunda: Balkarna böjde sig

Gp.se pratade med informationschefen Peter Gyllander, som säger så här:

– Vi har inga rapporter om skadade. Polisen stoppade matchen för att stabilisera läktaren. Polisens bedömning var att det inte fanns någon fara att läktaren skulle rasa. Det vi kan se är att balkar böjt sig. Varför och hur det gått till vet vi inte. Det är viktigt att göra en noggrann analys innan vi uttalar oss eftersom det handlar om skuldfrågan.