”Folk tycker inte jag ska gå säker på stan”

Junland hotad efter Linköpings protest

HOCKEY

Jonas Junland valde bort moderklubben Linköping för konkurrenten Färjestad.

LHC protesterar nu mot valet i ett brev på sin hemsida och 22-åringen har fått ta emot flera hot från uppretade fans.

– Folk tycker inte att jag ska gå säker på stan i Linköping längre, säger Junland.

Jonas Junland har spelat i Linköping sedan barnsben. Beskedet att 22-åringen nu väljer spel i konkurrenten Färjestad efter en misslyckad sejour i NHL slog därför ner som en bomb.

Linköping beslutade att ta fram extra resurser för att kunna ta hem Junland och matcha alla svenska bud på backen. Trots det valde 22-åringen Färjestad och moderklubben är nu rejält uppretad.

Klubben besviken

”Situationen är ny för LHC och vi är medvetna om att det förstås kan finnas annat än ekonomi inblandat i turerna, men helt klart är att vi i Linköpings Hockey Club är besvikna på Jonas Junlands val av klubb”, skriver klubben på sin hemsida.

Efter att övergången blev officiell och LHC publicerat sitt brev har Jonas Junland fått ta emot flera hot.

– Jag har fått något meddelande här och där men det får man leva med när man tar kontroversiella beslut. Men det har också varit lite mindre smarta kommentarer från folk som inte tycker att jag ska gå säker på stan i Linköping längre, säger Junland.

22-åringen säger att han tror att Linköpings brev kan ha eldat upp känslorna ytterligare.

”LHC är det förlutna”

– Jag vill inte prata om Linköping längre. Det är det förflutna och Färjestad är framtiden. Men det (brevet) hjälper inte mig kanske.

Hur är din relation till LHC?

– Det är inget fel på den än så längre. Men efter det här vet man aldrig.

Linköpings vice klubbdirektör Anders Mäki är den som skrivit under brevet. Han säger att klubbledningen diskuterade att Junland kunde hotas när de lade ut texten.

– Vi har absolut gått igenom det en del. Men det här är en ny situation för oss och vi måste värna om våra egna produkter. Det är inte så konstigt att vi känner en besvikelse över klubbvalet.

Hur ser du på hoten?

– De har jag inga kommentarer till.

ARTIKELN HANDLAR OM