Färjestad erbjudna att värva Toskala: ’Skyndar långsamt’

HOCKEY

Färjestad har blivit erbjudna NHL-målvakten Vesa Toskala.

Men sportchefen Thomas Rundqvist har is i magen.

– Det gäller att inte handla i panik och vi skyndar långsamt, säger Rundqvist.

Thomas Rundqvist jobbar febrilt med att fylla målvaktsluckan efter Robin Rahm. Men sportchefen behöver inte ligga sömnlös. Erbjudanden från agenter droppar in dagligen och i dagsläget har FBK blivit erbjudna ett antal målvakter som man nu väljer mellan.

Men det finns en finländare som är särskilt angelägen om en comeback i klubben.

Nämligen Vesa Toskala.

Lönen ett problem

I går avslöjade Sportbladet klubbens intresse för finländaren. Och i går fick också Färjestad ett konkret erbjudande om att värva Toskala.

Men sportchefen Thomas Rundqvist skyndar långsamt.

– Det som talar till Toskalas fördel är att han varit här innan och att bland annat Rickard Wallin känner till honom sedan tiden i Toronto.

Nackdelen då?

– Det är väl kanske lönen. Men vi har inte lämnat ett kontraktförslag så jag har inget belägg för det ännu. Vi är i ett känsligt läge rent ekonomiskt. Men vill man få fram pengar så kanske det går att lösa ändå, säger Rundqvist som även passar på att dementera rykten kring Mika Noronen:

– Varken han eller Fredrik Holmgren är av intresse för oss.

Hemlighetsfull

Martin Gerber är dock avskriven. I natt skrev målvakten nämligen på för Edmonton. I övrigt är Rundqvist fortsatt hemlighetsfull angående rekryteringen av den nya målvakten.

– Just nu samlar vi in alla erbjudanden och vi har några namn som är intressant men vi jobbar inte efter en rankinglista. Det kan lika gärna vara så att vi letar efter en kille som är i en annan ålder och som kan stanna längre än en säsong.