Rahm polisanmäls för dopningsbrott

HOCKEY

Fallet med den dopade Färjestadsmålvakten, Robin Rahm, kommer med stor sannolikhet också att få rättsliga följder, utöver den avstängning som väntas inom idrottens område.

En polisanmälan väntas inom kort göras av polisen om misstänkt dopningsbrott. Orsaken är att dopningsbrott faller under allmänt åtal.

– Får vi kännedom om att ett brott som faller under allmänt åtal kan ha begåtts, är vi skyldiga att göra en anmälan, säger Lars Clarin, chef för enheten för grova brott inom polisen i Värmland, till Värmlands Folkblad.

Upp till fyra år

Rahm har erkänt att han använt sig att olagliga preparat. Han riskerar att stängas av i upp till fyra år eftersom det rör sig om anabola steroider som han tagit.

Robin Rahm är sedan tidigare helt avstängd från alla aktiviteter klubben sedan han testats positivt i en dopningskontroll. Han har också själv erkänt att han använt anabola steroider.

Portad i FBK

– Han får inte ens vistas i klubbens lokaler eller träningsanläggning. Fälls han för dopningsbrott har vi också kontraktsmässiga skäl att säga upp honom, säger Håkan Loob.

TT