”Inte tufft att tackla någon försvarslös”

Wallin: Han visar ingen respekt alls

Foto: CANAL PLUS/SCANPIX
HOCKEY

Rickard Wallin kan missa samtliga matcher fram till juluppehållet sedan Färjestadsstjärnan brutit nyckelbenet i matchen mot Modo.

30-åringen är rejält besviken på Anton Hedman – som sänkte honom vid ställningen 0-3 och med bara 30 sekunder kvar av matchen.

– Han ska tydligen vara ganska tuff, stor och tung. Stor och tung är han men speciellt tufft är det inte att tackla någon mot huvudet som inte kan försvara sig, säger Wallin till Sportbladet.

Rickard Wallin är tillbaka i Karlstad och röntgades på fredagen. Redan på måndag väntar operation av skadan.

– Att nyckelbenet gått av är ganska solklart. Men nu får läkaren göra bedömningen vad som ska göras och hur länge jag blir borta, säger Wallin.

”Han är inte speciellt tuff”

Färjestad hade redan avgjort matchen när Modos Anton Hedman, med bara 30 sekunder kvar, sänkte Wallin med en rejäl propp. Nu kan alltså forwarden missa upp till 15 matcher.

– Jag såg aldrig honom och det fanns ingen chans att skydda sig. Jag har inte sett det på TV men jag ser ingen tuffhet i att tackla någon, som inte har en chans att försvara sig, mot huvudet. Det har resulterat i allt det här. Framförallt när det är 30 sekunder kvar och de ligger under med 3-0. Han visar ingen respekt alls och det är inte speciellt tufft.

Är du förvånad att det är just Hedman?

– Jag vet inte vem det är men han ska tydligen vara ganska tuff, stor och tung. Stor och tung är han men speciellt tufft är det inte att tackla någon som inte kan försvara sig mot huvudet.

Borde han stängas av?

– Det finns gott om folk som jobbar med sånt och det hjälper inte min läketid. Nu försöker jag bara hålla humöret uppe och ladda om batterierna för att köra rehab.

”Var axel mot axel”

Anton Hedman själv försvarar tacklingen.

– Jag tycker inte att det var det minsta fult. Det var axel mot axel, säger han.

Wallin får dock stöd i kritik av sina lagkamrater.

– Jag tycker det var idiotiskt och jävligt onödigt gjort av honom, säger Jonas Junland.

– Jag uppfattade det som att han medvetet försökte att skada honom för han körde med armbågen rakt i huvudet på honom.

ARTIKELN HANDLAR OM