Guldjakt – då tvingas han bort

Samuelsson ska ersättas – av Czarnecki

Foto: Scanpix
Tommy Samuelsson tvingas bort.
HOCKEY

KARLSTAD/STOCKHOLM. Färjestad var ett bortdömt mål från seriesegern.

Ändå tvingas tränaren Tommy Samuelsson, 51, bort från klubben.

Redan i mitten av februari gjorde Färjestad klart med Niklas Czarnecki – som nu får möta sin nya klubb i kvartsfinalerna.

Foto: Foto: SCANPIX
Marius Holtet jublar efter 1–0 mot Brynäs i går – nu möts lagen i kvartsfinal.

Förra säsongen var det Per-Erik Johnsson som tvingades bort från Färjestad, och redan nu står det klart att Tommy Samuelsson inte blir kvar klubben. Trots stora skadeproblem i truppen och ett krampaktigt hemmaspel under säsongen var FBK bara ett mål från seriesegern.

Ställs mot nya klubben

Trots det blir det ingen fortsättning i klubben för Tommy Samuelsson.

Sportbladet kan avslöja att det redan är klart att Brynäs nuvarande tränare Niklas Czarnecki, 45, tar över nästa säsong. Sportbladet berättade redan i januari att Czarnecki hade en klausul i sitt tvåårskontrakt som innebar att han innan den 15 februari kunde säga upp sitt avtal. Något Czarnecki utnyttjat och redan under landslagsuppehållet för LG Games kom han överens med Färjestad.

Affären är extra känslig eftersom Czarnecki nu ställs mot sin nya klubb i kvartsfinalerna. Tommy Samuelsson säger sig vara ovetande om att klubben redan har bestämt sig för att byta tränare.

– Vi har sagt att vi ska sätta oss ner efter säsongen. Vi ska inte röra frågan förrän säsongen är över, säger Samuelsson.

”Har fullt fokus”

Hur ser du då på att Färjestad redan gjort klart med en ny tränare?

– Jag har inga kommentarer till det. Just nu har jag bara fullt fokus på avslutningen av serien. Jag vet att det är den tiden på året när det är mycket spekulationer. Men jag är anställd på en proffsig basis och min huvuduppgift är att träna Färjestad. säger Samuelsson

Hur ser du själv på din framtid?

– Vad jag tänker och vad jag vill göra tar vi efter säsongen.

Färjestads sportchef Thomas Rundqvist vill varken bekräfta eller dementera Sportbladets uppgifter.

– Jag har inga kommentarer till det mer än att jag såg att han (Czarnecki) har sagt upp sitt optionsår. Tommy har ju kontrakt som går ut och jag förstår att det spekuleras. Vi avvaktar och tar allt det där efter säsongen.