22-åring identifierad för flaggattacken

Portas från arenan

HOCKEY

När Brynässpelarna lämnade isen i går i Karlstad attackerades de av kastade föremål och flaggpinnar som stacks igenom gångtunneln.

Polisen startade en utredning om brott för grov misshandel och en man identifierades via övervakningskameror.

På söndagskvällen stod det klart att 22-åringen fått tillträdesförbud till Löfbergs lila Arena.

Den tredje kvartsfinalen mellan Färjestad och Brynäs hade en hätsk stämning på isen med både verbala och fysiska angrepp som Marius Holtets tackling på Brynässtjärnan Calle Järnkrok i slutskedet av matchen.

När Jonathan Granström sen avgjorde matchen i den fjärde perioden slog det slint även hos några i hemmapubliken.

Stack flagga igenom

Och när Brynäs skulle ut till omklädningsrummet försökte Färjestadsupportrar skada spelarna genom att sticka ner flaggpinnar, rakt igenom den ”dragspelstunnel” som är till för att skydda spelarna.

På en av bilderna ser man hur ytterst nära att Brynäsmålvakten Tomas Greiss blir träffad av plaströret.

”Helt sinnessjukt, livsfarligt”

En annan som var nära att falla offer för flaggattacken var Brynässtjärnan Magnus Kahnberg som blev chockad.

– Det var någon som stod och högg rakt igenom. Helt sinnessjukt, livsfarligt. Det där plastskaftet kunde träffat någon i nacken, eller ögat, sa Kahnberg till sportsday.se i går efter matchen.

Tillträdesförbud

Ingen av Brynässpelarna kom till skada men polisen i Värmland påbörjade en utredning om brott som rubricerades som grov misshandel.

Under söndagen uppgav Nya Wermlands-Tidningen att en 22-årig FBK-supporter identifierats efter att ha fastnat på en övervakningskamera i Löfbergs Lila Arena.

Förhör kommer att ske under veckan och åklagaren har beslutat om tillträdesförbud vilket gör att 22-åringen inte kommer att kunna se en hemmamatch för Färjestad på en lång tid.

ARTIKELN HANDLAR OM