Transatlant aktuell vid Brunnström-nej

Färjestad har alternativen klara om Fabian Brunnström inte återvänder

HOCKEY

Färjestad inväntar Fabian Brunnström – som själv väntar på ett nytt NHL-kontrakt.

Inom kort kommer ett besked.

– Som det ser ut i nuläget väljer vi en transatlantisk spelare om vi får nej av Fabian, säger sportchefen Thomas Rundqvist till nwt.se.

Foto: Pontus Höök

Sedan Toronto meddelade att de inte tänkte ge Fabian Brunström nytt kontrakt har Färjestad hoppats på att den förre Färjestad-forwarden ska återvända där han spelade 2007-2008. 26-åringen som trejdades från Dallas till Toronto gjorde inte en enda match i högstaligan förra året men han har ändå inte gett upp NHL-spelandet helt. Men nu börjar det brinna i knutarna.

”Vill ha klart så fort som möjligt”

– Jag pratade med Fabian så sent som förra veckan. Han har varit tydlig hela tiden med att han helst vill fortsätta i NHL, men Fabian förstår vår situation. Han vill också ha allt klart så snabbt som möjligt, men han är inte redo att ge upp NHL-satsningen riktigt än, säger FBK-sportchefen Thomas Rundqvist till nwt.se.

Brunnström utesluter dock inte spel i KHL eller annat elitserielag då han tidigare sagt att han inte har några speciella band till Karlstadsklubben.

Transatlant eller artistspelare

– Som det ser ut i nuläget väljer vi en transatlantisk spelare om vi får nej av Fabian. Vi har upplevt den här situationen tidigare. Möjligheten finns även att satsa på en artistspelare igen, men det alternativet är inte önskvärt som vi ser på det.

På 72 AHL-matcher den gångna säsongen stod Brunnström för 35 poäng, varav 15 mål.