”Jävligt ledsen”

Czarnecki såg fram emot att leda FBK mot AIK

Foto: Scanpix
Niklas Czarnecki.
HOCKEY

Niklas Czarnecki såg fram emot att leda Färjestad mot AIK i morgon.

Men i dag fick han sparken.

– Jag är jävligt ledsen att det blev som det blev, säger han till Värmlands Folkblad.

Färjestad har tre raka förluster (mot Brynäs, Modo och Växjö) och ligger ”bara” sexa, en poäng från missat slutspel.

Det är inte gott nog för de regerande mästarna.

I kväll fick Niklas Czarnecki sparken, trots att han han drygt två och ett halvt år kvar på kontraktet.

”Anade ingenting”

Värmlands Folkblad var i kontakt med Niklas Czarnecki på onsdagseftermiddagen och då pratade han inför AIK-matchen på torsdag som att det var han som skulle leda laget då.

– Jag blev kallad till ett möte klockan 16 där jag fick reda på att jag fått sparken. Jag är jävligt ledsen att det blev som det blev, säger Niklas Czarnecki till VF.

För NWT berättar Czarnecki att han stod i kön till optikern när FBK.s sportchef Thomas Rundqvist ringde och kallade honom till ett möte.

– Thomas och Håkan (Loob) var där men jag anade ingenting. De sa att det här blir inget roligt möte. Vi har bestämt oss för att ta bort dig som tränare. Jag blev enormt ledsen och chockad på alla sätt och vis, säger Czarnecki.

Loob: ”Lever i en sån här värld”

Färjestads klubbdirektör Håkan Loob:

– Jag tror inte att någon skulle reagera på ett annorlunda sätt än Niklas. Han blev väldigt besviken och förundrad varför det här sker. Som människa tycker man att det är synd att man ska behöva göra så här, men vi tyvärr lever vi i en sån här värld, Håkan Loob till Canal plus.

– Vi hade ett hack i skivan i oktober. Sedan har vi farit fram och tillbaka och tappat energi och fart. Vi tittade över det och kom fram till att det här är det bästa beslutet för klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM