”Vi har väl en myt eller sanning om ´familjen'”

Håkan Loob om varför Czarnecki fick gå

Foto: FOTO: JIMMY WIXTRÖM
Håkan Loob.
HOCKEY

Ishockeyns elitserie fortsätter att skörda sina tränaroffer.

Senast att få sparken: Färjestads Niklas Czarnecki.

– Det visade sig att våra filosofier inte riktigt gick hand i hand, säger klubbdirektören Håkan Loob.

Det blev inte ens en hel säsong i Färjestad för Niklas Czarnecki. På onsdagskvällen meddelade tabellsexan att Czarnecki får sparken med omedelbar verkan.

– Vi hade en god idé om hur det här skulle bli skitbra. Men det har dykt upp lite friktioner, som gör att det inte har blivit den energispruta man hade önskat, säger Loob till TT.

Tidigare assisterande tränaren Leif Carlsson tar över som huvudansvarig, med Jörgen Jönsson och målvaktstränaren Erik Granqvist vid sin sida. En permanent lösning?

– Bra fråga. Det finns väl tankar och önskemål om att kanske bredda ledarstaben.

Inte den förste

Klubbdirektör Loob vill inte gå in på exakt vad som inte klickade med Czarnecki, som inte är den förste tränaren som har kommit in utifrån och fått lämna klubben i förtid.

TT: Är det svårt att komma in utifrån och träna Färjestad?

– Det får väl andra göra en bedömning av. Men målar man upp bilden av vilka som varit här och hur det gått för dem, så är det klart att man kan tycka det, säger Loob.

– Vi har väl en liten myt eller sanning om "familjen", där vi ställer höga krav på oss själva och på andra. Så det är nog tufft.

"Skitjobbigt"

TT: Hur tog Czarnecki beskedet?

– Det är klart att det är skitjobbigt. Han har haft en väldigt avancerande karriär, från att träna juniorhockey till att träna Bofors och sedan Brynäs. Nu var han i en storklubb och hade chansen att vinna något, då är det såklart väldigt jobbigt att få ett sådant besked.

Färjestad, som har tre raka förluster, möter på torsdagskvällen AIK på bortais.

– Det är klart att vi inser allvaret när tränaren får lämna. Vi måste börja vinna hockeymatcher så fort som möjligt, säger lagkaptenen Rickard Wallin.

Carl Göransson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM