Fjärde raka förlusten för krislaget Färjestad

”Det finns inga genvägar”

HOCKEY

Färjestad sparkade tränaren Niklas Czarnecki i går.

Men krisen består.

I kväll åkte de regerande mästarna på sin fjärde raka förlust, 0–3 borta mot AIK.

– Det finns inga genvägar, det är bara hårt arbete som gäller, säger nye huvudtränaren Leif Carlsson.

Färjestad kom till Hovet med tre raka förluster i bagaget och ett turbulent dygn bakom sig, där klubben gjort sig av med tränaren Niklas Czarnecki. Men Leif Carlsson fick en mardrömsstart som huvudansvarig.

Färjestad nollat

Redan efter 5.27 fumlade backen Martin Sevc med pucken, så att Robert Rosén enkelt kunde lägga in 1–0. Innan första perioden var över släppte målvakten Christopher Nihlstorp lättvindigt in Richard Gynges skott från kanten.

– Vi skulle vara tajta och spela vårt spel. Det har vi gjort bitvis, men det var tunga mål vi fick emot oss, sa Färjestads lagkapten Rickard Wallin till Canal plus efter första perioden.

– Det första får man säga var slarv och det andra är ett skott från kanten i boxen. Där brukar det inte gå in på ”Torpet”, men han har varit bra förr och kommer säkert stänga igen. Det handlar för oss att få tryck mot kassen och göra mål.

”Har med självförtroende att göra”

Men Nihlstorps lagkamrater lyckades inte få in en enda puck bakom AIK-målvakten Viktor Fasth den här kvällen. I stället kunde AIK sätta 3–0 – efter ett nytt FBK-slarv. Mattias Sjögren la en slarvig puck bak till Anton Grundel och Richard Gynge höll sig framme och petade in avgörandet med knappt fyra minuter kvar.

– Vi bjuder på två mål i dag. Sedan är vi alldeles för dåliga för att vilja göra mål. Vi måste våga vara sillnaden och få momentum där ute. Det här är något vi måste jobba på. Det finns inga genvägar för oss just nu nu, det är bara hårt arbete som gäller, säger Leif Carlsson till Canal plus.

– Vi hade ett jätteläge att göra mål när vi fick två plus två i power play. Jag kan inte pricka exakt vad det beror på, men det har väl lite med självförtroende att göra.

ARTIKELN HANDLAR OM