Måltorkan plågar FBK: ”Vi kan inte göra mål”

Foto: SCANPIX
Deppigt i Färjestad.
HOCKEY

Mardrömsåret fortsätter för Färjestad.

Värst är måltorkan, krislaget har bara gjort åtta mål på årets sju första matcher.

– Tyvärr kan vi inte göra mål – i dag heller, säger lagets poängkung Mikael Johansson.

2011 avslutade Mikael Johansson med en poängsvit på tio raka matcher. Efter nyåret har både hans och lagets spel låst sig fullständigt. Bortsett från ett powerplay-mål i lördagens match mot Linköping har han kammat noll under 2012.

Mot Djurgården fanns chanserna för nya poäng men Gustaf Wesslau storspelade och tog inte bara lägena under ordinarie tid utan även snurrstraffen som Färjestadsforwarden försökte sig på i straffläggningen.

”Är förbannad”

Efter matchen satt en deppig Mikael Johansson utanför omklädningsrummet och det krävdes det ett rejält pep-talk med assisterande tränaren Andras Johansson för att få stadga i gamnacken.

Vad sa Andreas till dig?

– Att vi måste hålla upp huvudet och vara positiva, inte gräma oss så mycket.

Men ditt kroppspråk är inte så svårläst just nu, berätta om känslan?

– Nej jag är förbannad för att vi inte utnyttjar överläget vi har i tredje perioden. Vi trycker tillbaka dem ordentligt i sista perioden men tyvärr kan vi inte göra mål – i dag heller, suckar Mikael Johansson.

”Är tyngre nu”

Annat var det under hösten när assistpoängen bara flödade in och ”Magic Mike” tillfälligt drog Färjestad ur krisen med sitt spelsinne.

Vad säger du om din egen form?

– Det har ju stämt bra i år tycker jag, men förut blev det ju mål på mina passningar. Eftersom jag inte gör några mål själv så blir det tyngre nu. Den där lilla spetsen finns inte där just nu, säger Johansson innan han med en ny suck försöker se framåt med lite konstruerad optimism.

– Ja, solen går väl upp i morgon också, det är ny träning då så det är bara att köra vidare.