Jönsson tar över som sportchef i Färjestad

Foto: BILDBYRÅN
Jörgen Jönsson.
HOCKEY

Thomas Rundqvist, 52, blir utvecklingsansvarig.

Då kliver Jörgen Jönsson, 40, in som ny sportchef i Färjestad.

– Jag har hela tiden velat jobba nära sporten och med sportfrågor och känner stor entusiasm att sätta igång det här jobbet, säger Jörgen Jönsson till klubbens hemsida.

Sportbladet har tidigare berättat om att Jörgen Jönsson – som vann Mästarnas Mästare i somras – haft anställning i Färjestad, men utan egentlig syssla.

– Om Jörgen får ett väldigt bra erbjudande är det klart att han inte ska tveka om han vill söka sig till en annan bransch, sa Färjestads klubbdirektör Håkan Loob till Sportbladet den 25 maj.

I dag berättar Färjestad på sin hemsida om sin omorganisation.

Koncernens ekonomichef Charlott Larsson utsågs för ett år sedan till koncernens vice vd för att skapa utrymme för vd och klubbdirektör Håkan Loob att jobba med långsiktigt strategiska sport- och Europafrågor.

Loob stöttar

Nuvarande sportchefen Thomas Rundqvist blir efter snart fem år på sin post ansvarig för utvecklings- och Europafrågor.

– Jag ser en stor potential i utvecklingsfrågorna och en framtida utblick mot Europa. För att kunna satsa på dessa frågor med full kraft krävs ett engagemang som inte möjligt att kombinera med arbete i den dagliga sportsliga verksamheten, säger Rundqvist till hemsidan.

Jörgen Jönsson uppfyller sin dröm och tar över som sportchef.

– Jag kommer förutom att jobba med de långsiktiga strategiska frågorna även att stötta Thomas med utvecklingsfrågorna och Jörgen med sportfrågor, säger Håkan Loob.