Talet tände FBK: ”Ville se hjältar”

HOCKEY

Ordern: bli en hjälte.

Sagt och gjort – efter 23 sekunder klev Rickard Wallin fram och satte Färjestads förlösande 1–0.

– Jag efterlyste flera hjältar i laget, säger Leif Carlsson.

Rickard Wallin satte fart på Färjestads målskytte.

Färjestad hade fyra raka förluster i bagaget. Efter två perioder mot Brynäs stod det fortfarande 0–0. I omklädningsrummet, i den sista periodpausen, efterlyste Färjestadstränaren Leif Carlsson en hjälte.

Bara 23 sekunder in i tredje perioden hade han fått en. Då smackade Rickard Wallin in 1–0 och sedan rann det på med både 2–0 (Per Åslund) och 3–0 (Patrik Lundh).

”Ingen idé att skälla”

– Det var ingen idé att börja skälla på spelarna när vi var i ett sådant läge. I stället vill man gjuta mod i killarna och få dem att tro på något. I sista pausen pratade vi om att gå ut och vara hjältar. Man kan säga att jag efterlyste flera hjältar, säger tränaren Leif Carlsson.

Vill du låta Wallin få ta hand om hjälterollen efter hans blixtsnabba 1–0?

– I och med att han gjorde första målet så kan han definitivt få ha den rollen. Han krigade på bra där ute och banade väg för spelet i den tredje perioden.

”Se oss själva lyckas”

Rickard Wallin:

– Vi pratade om att vi måste se oss själva lyckas och att det skulle sitta 20 hjältar här inne i omklädningsrummet, oavsett om det handlade om att man gjorde mål eller täckte skott, säger lagkaptenen och lägger till:

– Men det är klart att det är tacksamt att stå här nu och ta åt sig äran när man fått tom kasse. Men i sanningen så var det hela laget som tog sig i kragen.

FAKTA

Färjestad–Brynäs 3–0 (0–0, 0–0, 3–0)

Tredje perioden: 1–0 (0.23) Rickard Wallin (Christian Berglund, Ole Kristian Tollefsen), 2–0 (3.55) Per Åslund (Mikael Johansson, Magnus Nygren), 3–0 (18.45) Patrik Lundh mål i tom kasse.

Skott: 27–32 (8–10, 8–13, 11–9).

Utv, Färjestad: 2x2. Brynäs: 4x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, Mikael Nord, Arboga.

Publik: 5 734.

ARTIKELN HANDLAR OM