Säsongens tredje nolla för Alexander Salak

”Gudarna är med oss”

HOCKEY

Modo kraschade in i Alexander Salak flera gånger i jakten på kvittering.

Det rådde inte på 25-åringen som höll sin andra nolla i rad.

– Men vanligtvis blir det utvisning när någon går på målvakten, säger Färjestads matchhjälte.

Alexander Salak låg bakom Färjestads seger borta mot Modo (2–0). Totalt räddade han 32 skott.

Modo lät sig aldrig nedslås av det tidiga baklängesmålet. Jakten på kvitteringen inleddes omgående och blev bara mer och mer intensiv.

Men något hål fick de aldrig på Alexander Salak, som följde upp sina 32 räddningar mot Brynäs i torsdags med gårdagens 28.

– Det är glädjande.Sedan i torsdags har jag gjort exakt samma som alltid och ibland fungerar det, ibland inte. Men just nu fungerar det verkligen för oss, säger Salak som nu höll nollan för tredje gången denna säsong – bästa av alla målvakter i elitserien.

”Går inte in i dag”

Att uddamålsledningen höll var ett smärre mirakel – i synnerhet genom period två då hemmalaget testade Salak 13 gånger.

– Man kunde se puckarna studsa runt målet – men i dag går de inte in. Jag är glad att hockeygudarna var med oss i dag, säger Salak.

– Det kunde lika gärna blivit 4–1 till Modo.

Efter en mittenakt, där Modo inte lyckades utnyttja att gästernas backpjäser Chris Lee och Ole-Kristian Tollefsen besökte botbänken samtidigt, tog hemmalaget till andra metoder.

Modo frustrerat

Alexander Salak fann sig påkörd vid upprepade tillfällen.

– De gick åt hårt i sista perioden, kanske lite för hårt. De kunde bara krascha in på mål och då hamnade de på mig. Det var inte bra, domaren borde stoppa sånt så ingen gör illa sig.

Frustrationen frodas i Modolägret. Brist på vettig utdelning gör att laget nu bara tagit en trepoängare på de senaste sex matcherna.

– Vi får inget betalt för vårt jobb. Det har inte varit lätt på slutet. Skitmål som gått in och missade öppna mål. Man behöver energikickar och de saknas för oss nu, säger tränaren Ulf Samuelsson.

Färjestads assisterande tränare Anders Johansson:

– Modo är bättre än oss och sköljer igenom lite för enkelt. De hade mycket farligheter framför Salak som krigade oerhört hårt där nere.

ARTIKELN HANDLAR OM