Säsongen kan vara över för JVM-stjärnan

HOCKEY

Tänkte JVM-kaptenen Oscar Klefbom, 19, går i väntans tider.

Snart får han besked om han tvingas operera sin axelskada.

– Om det blir operation är säsongen över, säger han till Värmlands Folkblad.

Foto: BILDBYRÅN
Klefbom

Det var den 7 oktober, i mötet med Växjö, som oturen var framme för Färjestads back Oscar Klefbom. Han åkte på en tackling mot axeln, men den första prognosen sa att Klefbom snart skulle vara tillbaka i spel.

Så har det dock inte blivit.

Efter noggranna undersökningar konstaterades det enligt VF att axelskadan var värre än befarat; Axeln ur led, uttänjda ledband och en trasig axelkapsel.

Nu väntar först ett besök hos en specialist i Göteborg. Sedan ska Klefbom, som är utlånad till Färjestad från Edmonton Oilers, även över till Edmonton för att kolla upp axeln ytterligare.

Flera borta i FBK

– Domen lär väl komma om en och en halv vecka då vet jag säkert, i dagsläget kan jag inte säga om det blir operation eller inte, säger Klefbom till VF.

Blir det operation vet han vad som väntar.

– Om det blir så att jag opererar axeln så kommer det innebära sex månaders frånvaro och spel den här säsongen är uteslutet. Då är det bara att börja fokusera på nästa säsong, säger Klefbom.

I så fall ett tungt slag för Juniorkronorna, men kanske framför allt för Färjestad som dras med skador på Mikael Johansson (höft), Sanny Lindström (nacke), Anton Grundel (hals), och Jack Connolly (muskel).

ARTIKELN HANDLAR OM