Det sa Färjestad-tränaren till domarna

Andreas Johansson stängdes av för sin utskällning

Foto: Scanpix
Andreas Johansson
HOCKEY

Färjestad är i Luleå för att sno åt sig en topplacering.

Men assisterande tränaren Andreas Johansson, som avtjänar ett matchstraff efter en domarutskällning, får stanna hemma.

Nu berättar han vad som hände.

– Jag frågade domarna: ”Vad gjorde ni i gå kväll? Var ni ute och festade eftersom ni har tappat matchen så totalt”, förtäljer han för NWT.

Det var i den andra pausvilan i torsdagsmatchen borta mot Timrå som det kokade över för Andreas Johansson.

Den assisterande tränaren hade tröttnat på domarnas, i hans ögon, svaga insats och konfronterade de zebrarandiga.

Som straff fick han spendera resten av matchen i omklädningsrummet, men efter slutsignal stod det klart att han dessutom hade tilldelats matchstraff och får sitta över den viktiga placeringsmatchen mot Luleå.

”De väntade på rätt tillfälle”

För NWT berättar han sin version av vad som sades – och är övertygad om att det inte är den riktiga anledningen till avstängningen.

– Jag frågade domarna: ”Vad gjorde ni i gå kväll? Var ni ute och festade eftersom ni har tappat matchen så totalt”. Värre var det inte. Det hade varit en helt annan sak om jag riktat hot mot dem, säger Johansson till tidningen och fortsätter:

– Nu får jag sota för mitt bråk med (domaren) Marcus Vinnerborg tidigare i vinter. Det är jag helt övertygad om. De väntade bara på rätt tillfälle. Det jag sa var dumt men det hade sagts mycket värre saker både i båsen och på isen under matchen utan att något hände. Själv har jag sagt grejer som är tusen gånger värre genom åren.

”En jävla risig attityd”

Bråket som Johansson refererar till utspelade sig i december. Erkände domaren Marcus Vinnerborg, som tidigare dömde i NHL, fick en känga av FBK-tränaren.

– Vinnerborg har en jävla risig attityd sen han kom hem från NHL. Han tror han är någon guru trots att han mestadels bara dömde i farmarligan där borta. Han var bra tidigare men har ändrat attityd enormt sen han kom hem, sa han till NWT då.

Nu väntar Andreas Johansson på disciplinnämndens beslut om han ska stängas av ytterligare. Under tiden har han funderat på sin attityd.

– Jag är hetlevrad och det är oftast en tillgång. Men jag måste jobba på att tänka mig för i fortsättningen, säger han.