FBK-hjälten om supersiffrorna

”Finns en vinnartradition i klubben”

HOCKEY

KARLSTAD. Välkommen till den tuffaste kvartsfinalserien, Modo.

Färjestad har missat semifinal en enda gång på tolv säsonger.

– Peppar peppar, säger matchhjälten Per Åslund efter 4–2.

I går drog slutspelsfesten i gång i Karlstad. Modo inledde klart bäst – men sedan vände Färjestad på allt och kammade hem kvartsfinalseriens första seger.

Och sett till statistiken kommer Modo få det tufft även fortsättningsvis. Kanske till och med tuffast av samtliga lag i kvartsfinalspelet. På tolv säsonger har nämligen FBK bara missat att avancera till semifinal en gång. Det var 2010 mot Skellefteå.

Vidskeplig

– Jag var med då så det där har man inte glömt. Men den där statistiken är inget man gärna pratar om. Peppar peppar, säger Per Åslund och fortsätter:

– Det finns en vinnartradition i klubben. Det är väl det som är anledningen till den statistiken. Det och att vi alltid arbetar hårt som lag.

Kan man bli kaxig av ett sådant kvartsfinalresultat?

– Nej, jag tror inte det. Nu är det bara fokus på nästa match som gäller och vi kan inte tänka på det där. Vi är beredda på att det kommer att bli tufft på torsdag. Det gäller att vara på tårna direkt.

Åslund själv var högst delaktig i gårdagens seger. Han prickade in 1–0, fick sedan en klubba rätt på nosen av Dave Spina innan han i sekvensen senare pangade in 3–2.

– Det är så det är i hockey. Det gäller att bita ihop. Jag tror inte att han gjorde det med flit, men klubban ska ju vara i isen. Men det var inte så farligt. Man har en del adrenalin i kroppen men skönt att det blev mål, säger Åslund.