Vinnare – och sänkt

Salak tvingad till behandling efter matchen: ”Hade mycket att göra”

Alexander Salak kunde inte prata med medierna efter gårdagens match. Enligt målvaktstränaren Erik Granqvist var han tvungen att få ­behandling direkt efter matchen – trots att han inte var skadad.
HOCKEY

Modo förlorade – men körde ändå slut på Alexander Salak.

Efter matchen fick stjärnmålvakten omgående behandling.

– Det var en krävande match som tusan för ­­honom, säger målvaktstränaren Erik Granqvist.

Chris Lees succé i slutspelet fortsätter. I går tryckte han in 2–1 till FBK.

Modo är nere i brygga. ­Efter 2–1-förlusten mot ­Färjestad i går är nu Örnsköldsviklaget piskat att vinna matchen i morgon. Modo dominerade gårdagens möte i stora delar ­under den tredje perioden.

Något som Färjestad slutligen fick betala för.

Lagets stora stjärna, Alexander Salak, motade 33 skott. ­Inget ovanligt facit för ­keepern vanligtvis, men i går blev det lite för mycket.

”Spelade obehindrat”

Efter matchen hälsade målvaktstränaren Erik Granqvist att matchhjälten inte skulle komma ut och möta medierna.

Anledningen var att Salak var tvungen att ­behandlas direkt.

– Det är inget allvarligt som har hänt. Salak spelade obehindrat och på en hög nivå. Det är positivt. Men i den här matchen hade han mycket att göra. Det var därför han var tvungen att få behandling om­gående. Detta var en ­krävande match som tusan för ­honom, säger Granqvist och fortsätter:

– Det handlar absolut ­inte om någon skada. Men det var viktigt att han behandlades direkt. Han kommer kunna träna som vanligt i morgon (läs: i dag).

Efter matchen hyllade lag­kompisarna sin målvakt, som har en räddnings­procent på 93,18.

– Han är den bäste målvakt jag har spelat med, utan tvekan. Det har jag sagt ­under hela säsongen. Han är en krigare och han räddade oss i dag (läs: i går), ­säger Chris Lee, som fortfarande är poängbäst i slutspelet.

”Bara att glömma”

Även om FBK leder med 3–0 är det ingen i laget som räknar med att måndagens match kommer att bli en transportsträcka. Snarare tvärtom.

– Jag förväntar mig att Modo kommer vara ännu mer ­desperata på måndag. Min erfarenhet är att den fjärde matchen är den som är svårast att vinna. Men nu är det ­bara att glömma den här matchen, ställa om skallen och göra några justeringar, säger lagkaptenen Rickard Wallin.

Kapten Wallin om matchens plus och minus

Spelet i numerärt under­läge.

Målvaktsspelet.

Hyfsat bra ­försvarsspel.

Närkamperna. Vi förlorade alldeles för många.

Vi lät Modo har pucken alldeles för mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM