Klasens show sänkte Färjestad

Foto: SCANPIX, PIC-AGENCY
HOCKEY

LULEÅ/STOCKHOLM. Han spelade fram till två mål på 44 sekunder.

Luleå kopplat greppet om semifinalen mot Färjestad efter Linus Klasens show.

– Det satt långt inne, men jag tycker att vi var bättre, säger han.

Det var heta känslor i den andra semifinalen mellan Luleå och Färjestad. Christian Berglund gav Färjestad ledningen när han satte 1-0 i mitten av den första perioden. Men det dröjde bara fyra minuter innan Cam Abbott satte kvitteringspucken.

I den andra perioden var det Luleå som kopplade greppet. Efter en minut spelade Linus Klasen snyggt fram Joonas Vihko till 2-1 i fem mot tre. Dryga halvminuten senare satte Jan Sandström 3-1. Återigen var det Klasen som stod för framspelning.
– Med facit i hand är det de två målen i den andra perioden som avgör tillställningen. Det är två tuffa utvisningar, höga klubbor och lite oflyt, säger Rickard Wallin.

Färjestad reducerade dock bara 40 sekunder senare genom Mikael Johansson.

”Bra på alla positioner”

Men målfesten fortsatte och innan klockan hade hunnit ticka upp till sju minuter hade Cam Abbott satt 4-2. Mika Pyörälä satte sedan 5-2 i öppen kasse med minuten kvar av matchen.

– Det satt långt inne men jag tycker att vi är bättre under 60 minuter och har en massa chanser. Det är en bra match för oss, säger Klasen till C More och fortsätter:

– Jag tycker att vi är bra på alla positioner just nu och vi har en bra målvakt i dag igen.

”Kan prestera när det verkligen gäller”

Luleå har nu kopplat greppet om semifinalserien och leder med 2-0 i matcher.

– Jag tycker att det var en bra hockeymatch. Många gjorde bra prestationer där ute. Intensivt, mycket kamp och ett jäkla tempo, så det var skönt att gå segrande ur, säger tränaren Jonas Rönnqvist.
Det känns som ni har tagit ytterligare steg de två senaste matcherna.

– Det känns så. Vem än vi stoppar in på isen så presterar de bra hockey. Det är ju dit man vill komma. Sen vet jag hur snabbt saker kan vända, men vi känns gedigna. Det är kul att vi kan prestera i den här miljön när det verkligen gäller.

FAKTA

Luleå–Färjestad 5–2 (1–1, 3–1, 1–0)

Semifinal 2 i bäst av 7

Första perioden: 0–1 (9.55) Christian Berglund, 1–1 (13.46) Cam Abbott (Johan Fransson, Linus Persson).

Andra perioden: 2–1 (1.12) Joonas Vihko (Linus Klasen, Johan Fransson) spel fem mot tre, 3–1 (1.56) Jan Sandström (Linus Klasen, Johan Fransson) spel fem mot fyra, 3–2 (2.36) Mikael Johansson (Ville Lajunen) spel fem mot fyra, 4–2 (6.39) Cam Abbott (Chris Abbott).

Tredje perioden: 5–2 (18.59) Mika Pyörälä (Chris Abbott, Lukas Kilström) mål i tom kasse.

Skott: 28–19 (9–8, 13–7, 5–4).

Utv, Luleå: 5x2. Färjestad: 7x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, Mikael Nord, Arboga.

Publik: 6 026.

Luleå leder med 2–0 i matcher.