Laddat upp inför SHL-året – med att skapa en väderapp

Färjestadsmålvakten har agerat uppfinnare i sommar

HOCKEY

Fredrik Pettersson Wentzels udda uppladdning för den nya säsongen:

Färjestadsmålvakten har startat ett eget företag – och uppfunnit en väderapp.

– Kul att förverkliga en egen idé, säger 22-åringen.

PW:s app

Nu är "PW" inte bara målvakt i Färjestad.

Han är egenföretagare också.

Vid lunchbordet med laget diskuterades vilken väderstation som var bäst och då kläckte 22-åringen idén som han nu förverkligat.

– Jag började kolla upp hur man skulle gå till väga och bestämde mig för att skapa den, säger Pettersson Wentzel till hockeysverige.se.

Och nu finns den där i App store – Perfekt Prognos.

En väderapp utvecklad för att jämföra olika väderstationers prognoser.

"Var lite stressigt ett tag"

Men vägen dit har varit invecklad.

– Det var en ganska lång process. Eftersom jag och killen som jag samarbetar med inte kan programmera själva bestämde vi oss för att lägga ut det på en firma. Då behövde vi starta en eget företag för att kunna betala fakturor, så det var till att göra ansökningar om det och lära sig hur det funkar med f-skatt, moms och allt sådant, säger "PW" till hockeysverige.se.

– Det var lite stressigt där ett tag i våras när vi tränade två, tre pass om dagen och jag samtidigt skulle försöka hinna springa på banken och göra andra ärenden mellan alla träningar, fortsätter han.

"Många som laddat ner den"

Appens genomslagskraft är ännu okänd, men Färjestadsmålvakten hoppas på succé.

– Det är ruggigt svårt att veta vad man ska förvänta sig. Antingen går det jättebra, sådär eller så händer ingenting. Vi har i alla fall fått bra respons och det verkar vara många som har laddat ned den så jag är försiktigt hoppfull, säger han.