”Man har haft en dröm att komma hit”

FBK:s tre första nyförvärv presenterade

Foto: Bildbyrån & TT
Daniel Gunnarsson, Justin Pogge och Shawn Lalonde är klara för FBK.
HOCKEY

Färjestads första nyförvärv är presenterade.

Målvakten Justin Pogge, 28 och backarna Daniel Gunnarsson, 22, och Shawn Lalonde, 24, är klara för klubben.

Alla har skrivit på för två år.

Färjestad hade inte bekräftat ett enda nyförvärv innan i dag. I stället har klubben bara meddelat att olika spelare lämnar. Så sent som under måndagen blev Patrik Lundh klar för Växjö. Färjestad gick dessutom ut med att bland andra Shawn Belle inte blir kvar i klubben till hösten.

Men under eftermiddagen höll Karlstadklubbens sportchef Leif Carlsson och tränare Tommy Samuelsson en presskonferens. Då offentliggjordes tre nyförvärv.

Värvades till Karlskoga

NHL-meriterade målvakten Justin Pogge kom till Karlskoga från Nordamerika den gångna säsongen. Efter en stark insats i allsvenskan fick Färjestad upp ögonen för kanadensaren som nu byter Karlskoga mot Karlstad.

– Jag förväntar mig mycket. Laget gick till final förra året och nu har vi chans att vinna. Jag hoppas kunna vara en del av det, säger Pogge som fanns med på länk under presskonferensen.

Tvåårsavtal

Backen Daniel Gunnarsson, 22, kommer ursprungligen från Köping men har de senaste säsongerna spelat för Luleå. Nu har han signat för två år med Färjestad.

– Vi hade ett bra snack ganska tidigt när färjestad hörde av sig var det inte så mycket att tveka på. Det är Sveriges största klubb, säger Gunnarsson som var på plats under presskonferensen.

– Det är nästan så man haft en liten dröm ända sedan man var liten att få komma hit.

Leif Carlsson öser beröm över den nya backen.

– Han är tvåvägsback, klarar av att spela i bägge zonerna. Framför allt har han drivet att vilja längre och det är en bra drivkraft för att bli en bättre hockeyspelare.

NHL-rutin i bagaget

Det tredje nyförvärvet är precis som Pogge en kanadensare. Backen Shawn Lalonde, senast i Eisbären Berlin, ansluter till Färjestad och har spelat en NHL-match för Chicago. Lalonde har stor rutin av AHL-spel och gjorde den gångna säsongen 30 poäng i tyska ligan.

Nu vill han få fart på karriären ytterligare för att nå NHL igen.

– Jag tycker att det här är bästa utvecklingen för mig för att förhoppningsvis kunna komma tillbaka till NHL en dag, säger Lalonde.

Under presskonferensen flaggade Färjestad för att ytterligare nyförvärv är på väg in och kan presenteras inom några dagar. Två spelare som uppgetts klara för klubben är Luleåduon Anton Hedman och Linus Persson.

Färjestad börjar sin försäsongsträning 5 maj.

SILLY-LÄGET I ALLA TOLV SHL-LAGEN! KLICKA HÄR!