Färjestad värvar – från Luleå och LHC

HOCKEY

Färjestad fortsätter att presentera nyförvärv.

På Valborgsmässoafton bekräftades tre forwards: Anton Hedman, Linus Persson och Joachim Rohdin.

– Den här föreningen har en tradition av att vinna, säger Hedman.

Den här veckan har Färjestad börjat presentera sina nyförvärv. I måndags offentliggjorde klubben att man värvat Justin Pogge, Shawn Lalonde och Daniel Gunnarsson.

I dag släppte FBK ytterligare tre nyförvärv – samtliga från konkurrenter i SHL.

Anton Hedman, 27, och Linus Persson, 28, ansluter från Luleå. Färjestad värvar dessutom Joachim Rohdin, 22, från Linköping.

– Anton är en kille som spelat SM-final med Luleå och vunnit European Trophy. Han vet vad som krävs. Det är det vi pratat om, det här drivet och viljan att komma längre hela tiden, sa FBK:s sportchef Leif Carlsson på presskonferensen där nyförvärven presenterades.

”Tuff runt målen”

Hedman är värvad till Färjestad för sitt fysiska spel.

– Han är tuff runt målen och tar på sig mycket bevakning. Det är bra när man har spelare som motståndarna lägger krut på, säger Leif Carlsson.

Anton Hedman gjorde 15 poäng i grundserien den gångna säsongen. Men Luleå åkte ut i kvartsfinal.

– Det känns kul att komma till en förening som slåss för att vinna och har chansen varje år. Den här föreningen har en tradition av att vinna och att vara med i toppen, säger Hedman.

Värmlänning

Linus Persson kommer från Hagfors i Värmland. Men forwarden har aldrig tillhört Färjestad. Efter fyra år i Karlskoga flyttade Persson till Luleå där han spelat de senaste två säsongerna. Det gångna året stod han för nio mål och sex assist.

Joachim Rohdin vann SM-guld med Brynäs 2012 men flyttade därefter till Timrå. Förra säsongen spelade forwarden i Linköping där det blev 14 poäng.

– Där handlar det om en tredje- eller fjärdelina där han kan bredda laget. Han kan åka skridskor, säger Leif Carlsson.

– Det är en spelare som fortfarande är utvecklingsbar. Han är aggressiv, skridskostark och har en bra klubba, säger tränaren Tommy Samuelsson.

På presskonferensen antydde Leif Carlsson att Färjestad snart kan presentera ytterligare nyförvärv.

ARTIKELN HANDLAR OM