”Tror inte att Wikegård har det tänket...”

FBK-veteranens beska svar efter expertens tvivel

Foto: BILDBYRÅN
Wallin och Wikegård.
HOCKEY

Niklas Wikegård, 50, tvivlar på att Rickard Wallin, 34, klarar att ta ett kliv nedåt i hierarkin.

FBK-veteranen bemöter nu kritiken – och skickar en syrlig passning tillbaka.

– Jag tror inte att han har riktigt det tänket själv, att man skulle kunna göra någonting som inte är för sig själv, säger Wallin till Färjestads hemsida.

Rickard Wallin går in på sin tolfte säsong i klubben han vunnit fyra SM-guld och ett JSM-guld med. Men från att ha varit en ledande spelare får han nu finna sig i att vara lägre ner i hierarkin.

Efter bara åtta poäng på 43 grundseriematcher och fem poäng på 15 slutspelsmatcher från Wallin förra säsongen funderade Färjestad länge innan man valde att behålla honom.

– Det var tungt. Jag vet, nu så här i efterhand, inte hur långt ned jag var, men klart att tankarna fanns att ”fan, det funkar inte”. Jag hade några tunga kvällar hemma med min fru, där vi satt och pratade om det var värt att lägga ned så mycket och det inte funkar. Men nånstans på vägen så vände det och framåt slutet av säsongen kände jag glädje igen, jag kände att jag hittade tillbaka. Säsongsavslutningen gav en push framåt och jag kände hur mycket jag älskar det här, säger Wallin till Färjestads hemsida.

”Tar rollen man blir tilldelad”

Men för några dagar sedan uttryckte experten Niklas Wikegård tvivel i sin blogg på TV4:

– Färjestad har ingen riktigt bra stomme att falla tillbaka på, därför blir det ganska identitetslöst. Någonting man kan fundera på är Rickard Wallin... Man säger att han har gått ner i lön och accepterar att vara tredjecenter. Vi får väl se hur det där blir egentligen.

På Färjestads hemsida replikerar Wallin:

– Jag blev informerad om att Wikegård hade haft sina tankar om hur det skulle fungera. Egentligen så förstår jag hur han menar, fast jag tror inte att han har riktigt det tänket själv, att man skulle kunna göra någonting som inte är för sig själv, utan att man gör något för laget. Det är så vi jobbar i den föreningen, man ger det man kan till laget och tar den rollen man blir tilldelad.

”Samma för alla”

– Tommy (Samuelsson) är en så rutinerad coach att han ger mig feedback på den rollen som han vill att jag ska göra och den accepterar jag till hundra procent, även om det är som i år, att döda utvisningar och ha mindre istid.

– När vi diskuterade hur vi skulle jobba vidare pratade vi om min roll i laget, och den roll jag hade i slutet av förra säsongen var inte som jag har haft innan. Jag har klivit ner i hierarkin. Det är ingen stor grej, jag menar jag är inte dum, jag vill inte ha istid för att jag ska det utan för att jag förtjänar den. Spelar jag dåligt så kommer jag inte få spela. Det är samma för alla och det har aldrig varit något problem för mig.