”Vi tolererar inte att ett lag pissar på oss”

Usla siffror, Färjestad: ”Ska inte hända”

1 av 2
HOCKEY

Utbytt SHL-debutant, bränd straff, utvisningar som haglade och sex mål i baken på ­hemmaplan.

Färjestads match mot Modo fick rena rama ­mardrömsstämpeln.

– Vi tolererar inte att ett lag får pissa på oss på det här sättet, säger FBK-­kaptenen Ole-Kristian ­Tollefsen.

Det var inte mycket som gick Färjestads väg i mötet mot Modo. Justin Pogge blev utbytt i SHL-debuten, Joakim Hillding brände en straff och hemmalaget fick nästan sitta mer på botbänken än man fick spendera tid på isen.

Som om inte det vore nog så läckte FBK in sex mål i hemmaborgen varav tre stycken i boxplay. Sedan 2007 är det bara vid två tillfällen tidigare som FBK tillåtit motståndarna att göra sex mål i Löfbergs Arena i en grundserie.

– Det här ska inte hända. Inte här, inte på vår hemmaplan. Det här är en match man bara vill glömma men samtidigt måste vi ta lärdom av den, säger Ole-Kristian Tollefsen och fortsätter:

– Vi tolererar inte detta, varken som grupp eller förening, att ett lag får pissa på oss på det här sättet. Det är helt oacceptabelt.

Laget dröjde sig kvar lite extra i omklädningsrummet efter matchen.

”Ska rycka upp oss”

Att det var tal om kris­möte är att överdriva – men att känslor ventilerades är kanske en liten underdrift.

– Detta är ingen rolig känsla och det är klart att ­alla är förbannade. Tommy (Samuelsson) hade en del att säga. Vad vi säger därinne stannar därinne. Men ser det ut så här på isen så ska man få höra det, säger lagkaptenen.

Var det någon som höjde rösten?

– Frågan är vem som inte gjorde det?

Att ni släpper in sex mål på hemmaplan hör inte till vanligheterna.

– Nej, och så här får det inte gå till. Har man hemmaplan så ska det vara en fördel. Det är viktigt att det är så när man spelar 55 omgångar, här hemma ska vi vinna de flesta matcher. Så är det bara. Vi i laget som är kvar från i fjol har pratat mycket om det. Kommer man hit som motståndare ska det vara skitsvårt att vinna. Vi ska se till att det blir så resten av säsongen, säger Tollefsen.

Visserligen är bara tre omgångar spelade, men ni har likväl fått en tuff start. Kommer er inledning i år bli som den i fjol tror du?

– Nej, för fan. Absolut ­inte. Vi ska rycka upp oss.

ARTIKELN HANDLAR OM