Färjestad rensar i organisationen

Flera trotjänare kan tvingas lämna klubben

Foto: PONTUS ORRE, BILDBYRÅN
HOCKEY

Färjestad rensar i organisationen.

Enligt uppgifter till Sportbladet har ett varsel lagts i veckan och flera trotjänare riskerar att bli av med jobbet eller omplaceras.

– Det är en komplicerad sak, säger chefsscouten Anders Steen som är en av personerna som enligt uppgift omfattas av omorganiseringen.

Foto: farjestadbk.se
Stefan Larsson.

Färjestad har redan genomfört en sportslig omorganisering under säsongen när sportchefen Leif Carlsson klev ner i båset för att vända höstens kristrend.

Nu är enligt uppgifter till Sportbladet en ny, större, förändring på gång i klubben. Flera tjänster ska bort ur organisationen eller förändras vilket leder till att flera trotjänare i klubben nu drabbas.

”Ska börja prata”

Kjell Dahlin, med flera säsonger som spelare i Färjestad och NHL-klubben Montreal Canadiens, är adminstrativt ansvarig för klubbens ungdomsverksamhet och bekräftar att klubben meddelat honom att hans tjänst försvinner.

– Vi ska börja prata med varandra nu, det här är helt nytt för mig också, säger han.

Bland övriga trotjänare som berörs av omorganiseringen finns Thomas Rundqvist, Mathias Johansson, Anders Steen och presschefen Jörgen Kalitzki.

Vilka som får lämna klubben helt och vilka som får nya tjänster är inte klart.

– Det finns inga personer som fått besked i dag. Det är bara olika tjänster och det är en komplicerad sak, säger Anders Steen som i övrigt hänvisar frågor till VD Stefan Larsson.

Loob bekräftar

Sportbladet har sökt både Larsson, general manager Håkan Loob och ordförande Sture Emanuelsson utan framgång.

Till Värmlands Folkblad bekräftar dock Håkan Loob varslet som totalt omfattar sex personer:

– Det stämmer att det har lagts ett varsel på sex positioner, säger Loob och fortsätter:

– Det här är något vi har tittat på under en längre period och med tanke på de ekonomiska resultat vi har gjort och icke-stabiliten i svensk hockey så måste man göra något, säger han.

FAKTA

Trotjänarna som riskerar att få lämna:

Thomas Rundqvist: Tvåfaldig världsmästare och trefaldig SM-guldvinnare med Färjestad. Har för närvarande titeln som Europachef i klubben.

Kjell Dahlin: Stanley Cup-vinnare med Montreal Canadiens och trefaldig SM-silvermedaljör med Färjestad. Jobbar nu som adminstrativt ansvarig på klubbens ungdomssida.

Mathias Johansson: VM-guldmedaljör och fyrfaldig SM-guldvinnare med Färjestad.

Anders Steen: Trefaldig SM-silvermedaljör med Färjestad. Har jobbat som scout och assisterande general manager i klubben de senaste 10 åren. Är för närvarande chefsscout.

ARTIKELN HANDLAR OM