Färjestad plockar in finländsk buse

Tuffing klar: ”Kommer göra plats för våra lirare”

Foto: Bildbyrån
Antti Tyrväinen spelade i Jokerit 2013 när de mötte Frölunda. Här i fajt med Erik Gustafsson.
HOCKEY

Färjestad har tuffat till truppen.

I dag plockades tunge busen Antti Tyrväinen in.

– En energifull spelare som gillar det aggressiva och fysiska spelet. En spelartyp vi kommer att få nytta av, säger sportchefen Leif Carlsson till hemsidan.

Färjestadsfansen har fått en tidig julklapp.

Sportchefen Leif Carlsson presenterade i dag finländaren Antti Tyrväinen, närmast från finländska Ilves, som ett nyförvärv till truppen.

– Det är en energifullspelare som gillar det aggressiva och fysiska spelet. En spelartyp vi kommer att få nytta av, säger sportchefen Leif Carlsson till klubbens hemsida.

”Kommer ge plats för våra lirare”

Färjestad ligger efter halva serien strax utanför den sista slutspelsplatsen och tanken är att Antti Tyrväinen, med meriter från AHL och finska landslaget, ska hjälpa laget upp över slutspelsstrecket.

Tyrväinen beskrivs som en tung powerforward som kommer att bidra med fysik och muskler (1,98 meter lång och 90 kilo tung).

För tre år sedan vann Tyrväinen utvisningsligan i den finska högstaligan i Jokerit där han noterade 142 utvisningsminuter på 41 matcher. Rekordnoteringen kommer dock från 2010 med 186 utvisningsminuter.

– Han gillar att jobba hårt för sina lagkamrater och med sin fysiska spelstil så kommer han att göra plats för våra lirare, säger Carlsson.

Förhoppningen är att Tyrväinen ska bli spelklar till mötet med Luleå på annandagen.