”Jag skäms inför publiken & Pelle”

HOCKEY

Färjestad förnedrades på hemmaplan med 6-0 – säsongens största förlust.

Ännu en gång visade FBK att man är som sämst mot topplagen i SHL.

– Det var pinsamt att vara där ute, säger lagkaptenen Magnus Nygren.

Färjestad åkte på en tung 6-0-förlust mot Frölunda i går. Under hela säsongen har värmlänningarna haft extremt svårt att vinna mot topplagen Frölunda och Skellefteå. I går var alltså inget undantag.

Men att det skulle sluta med en stjärnsmäll, när det rådde feststämningen på läktaren med ett nästan utsålt Löfbergs Arena, trodde nog inte många.

– Med den stämningen och det stöd vi fick, det var pinsamt att vara där ute. Så kändes det. Vi var naiva men samtidigt tycker jag inte att det känns som att vi är ett sämre hockeylag. Det känns inte som att vi är svagare eller mindre, på något sätt. Men det är bara det att Frölunda tar så många smarta beslut och vi slarvar för mycket och det blir en ond cirkel. Jag fattar inte att vi inte lär oss, säger lagkaptenen Magnus Nygren.

”Blir ett antiklimax”

Detta var säsongens största förlust för Färjestad. Varför kommer den på hemmaplan mot Frölunda i en nästan utsåld arena?

– Det blir ett antiklimax. Men det kommer fler matcher, både på lördagar och mot Frölunda, så vi har chans till revansch. Detta var en hockeyläxa som vi får lära oss av.

Varför har ni så svårt för topplagen?

– Vi tog poäng mot Frölunda senast visserligen, men det du säger stämmer. Jag vet inte vad det beror på. Om vi har för mycket respekt för dem eller vad det är.

Hur stora växlar ska man dra av den här matchen?

– Man ska ta den på allvar. Vi kommer säkert ligga med snurrande huvud i natt och fundera på vad fan det var som hände. Men det är bara att hoppa upp på hästen igen, säger Nygren.

– Jag skäms inför publiken och skäms inför Pelle Prestberg (som hyllades innan matchen, red anm.) som fick sin kväll. Kan man inte hantera atmosfären med en utsåld arena har man valt fel jobb, säger Rickard Wallin till NWT efter matchen.

Förändringar att vänta

Nu väntar spelarförändringar i FBK, i alla fall tillfälliga sådana. Den 15 februari stänger transferfönstret och tills dess passar FBK på att låna ut spelare då man har totalt 17 forwards i truppen.

Sportchefen Leif Carlsson har tidigare berättat för Värmlands Folkblad att man kommer besluta om detta till veckan. Johan Olofsson fanns med i truppen mot Frölunda som extraspelare och har lirat en match med Leksand tidigare under säsongen. Sedan tidigare är Victor Ejdsell och Johan Persson (nu skadad) utlånade.

ARTIKELN HANDLAR OM