Måltorkan över – skickade passning till kommentatorn

Foto: Scanpix
Magnus Nygren fick äntligen näta
HOCKEY

Tänkt som en powerplayskytt av rang, men när Magnus Nygren hittade målet mot LHC var det första PP-målet på 18 matcher för backstjärnan.

Då passade han på att skicka en pik mot C Mores kommentator Jörgen Larsson som påpekat måltorkan före matchen.

– Lika bra att få tyst på dig, säger Nygren i kanalen.

Magnus Nygren har varit en av Färjestads absolut mest poängstarka spelare under säsongen. Men den skottvillige backen har haft lite svårt att göra det han oftast varit allra bäst på, nämligen mål i powerplay.

Men efter 18 mållösa matcher i numerärt överläge öppnade han målskyttet borta mot Linköping med att stänka upp ett skott i nättaket i powerplay.

C Mores kommentator Jörgen Larsson hade pratat om den tunga sviten före nedsläpp och var inte sen att fråga om det var en lättnad att äntligen få slut på den i första periodpausen.

”Vi störs inte av det”

Svaret kom snabbt:

– Nej det var du som berättade före matchen så jag tänkte det var lika bra att få tyst på dig med en gång, säger han i C More.

0-1-resultat stod sig perioden ut trots att Färjestad hade ytterligare två puckar i mål som blev bortdömda efter videogranskning.

– I första är han i målgården säger domaren, jag vet inte riktigt hur regelverket ser ut och det andra är John Persson som är på målvakten. Men vi störs inte av det, säger Magnus Nygren.

Matchens slutade 4-3 till Färjestad efter straffar.