Ottawa Senators lånar ut Wikstrand

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Nu står det klart.

Ottawa Senators ger med sig och låter Mikael Wikstrand spela i Färjestad resten av säsongen.

– Verkligen en lyckans dag för mig, säger han till klubbens hemsida.

I slutet av september lämnade Wikstrand plötsligt Ottawas träningsläger, utan lov, för att åka hem till Sverige.

Anledningen var att han ville vara hos sin cancersjuka bror och spela säsongen i Färjestad.

NHL-klubben hade inte någon förståelse för backens beslut.

"Karaktärsproblem"

– Det finns ett karaktärsproblem, samtidigt som jag inte vill nedvärdera någon så har han manipulerat situationer under karriärens gång för att få sin vilja igenom, sa general managern Bryan Murray då

– Han kan jobba i mataffären, han kan spela i korpen, men han kan inte spela (professionell) hockey i Sverige, sa han också.

Men till slut har Ottawa gett med sig. För backen innebär det, efter mycket tid med juniorerna och på egen hand, att han nu kan skrinna ut på isen med Färjestadsspelarna.

"Fantastiskt"

– Verkligen en lyckans dag för mig. Man har haft förhoppningar under tiden men de har släckts ganska fort. Det har varit mycket förhandlingar, men det är helt fantastiskt att det äntligen är klart nu, säger Wikstrand till Färjestads hemsida.

Ottawa meddelar att de är öppna för att diskutera en eventuell återkomst i klubben om 22-åringen skulle ändra sig i framtiden och vill tillbaka till Nordamerika.

22-åringen, som spelade i Frölunda i fjol, gjorde där fem mål och 15 assist på 46 matcher. I somras skrev han på för Färjestad efter att ha brutit sitt kontrakt med Frölunda.