Wikstrand: ”Det var dumt av mig...”

Tillbaka i Färjestad: ”Hockeyn i mig”

HOCKEY

Mikael Wikstrands resa under hösten har varit smått otrolig. Avstängd av Ottawa och hånad av klubbledningen.

Nu är han tillbaka i SHL och Färjestad – och avstängningen är upphävd.

– Jag har lärt mig oerhört mycket av den här hösten. Bland annat att berätta hur det är direkt, inte hålla saker inom mig, säger Wikstrand.

I går kväll kom beskedet att Mikael Wikstrands avstängning från Ottawa är upphävd. Tillsammans med Senators, Färjestad och agenten Christian Sjögren har man hittat ett sätt att Mikael Wikstrand kan spela hockey igen.

– Jag blev så glad när jag hörde nyheten att jag ringde min mamma Britt-Marie och jublade. Oerhört skönt att jag får lira hockey igen, säger Wikstrand.

Han spelade en period av en rookie-turnering med Ottawa i höstas.

Sedan lämnade han isen. Axelskadad.

Och Mikael valde att åka hem.

Ottawa var frågande.

Agenten var frågande.

Ingen visste något.

Avstängd i fyra månader

Och anledningen till den snabba sortin till Sverige var att Mikaels bror drabbats av leukemi och Mikael ville vara hemma och stötta brorsan.

– Jag har lärt mig oerhört mycket av hösten. Bland annat att lägga alla korten på bordet. Det var dumt av mig att hålla det som skedde i Sverige inom mig. Jag skulle varit öppen med allt. Sedan har jag lärt mig att vara positiv, hela tiden, säger han.

Han har varit avstängd i fyra månader. En lång tid att inte ha möjlighet att kunna göra det som man älskar och brinner för, ishockey.

– Det har varit massvis med möten och jag har trott att det skulle kunna lösas, men sedan har hoppet släckts. Vissa dagar har varit tuffa mot mig, det måste jag hålla med om. Jag har varit frustrerad och irriterad. Men min flickvän Dragana har gjort ett oerhört jobb. Hon har stöttat mig genom hela den här processen.

Hur har du tränat under avstängningen?

– Har kört lite själv i Mora, Furudal och Karlstad. Senaste tiden har jag kört lite med J20 i Färjestad också.

Kontrakt med Ottawa ett år till

I vilken form är du i?

– Jag har hockeyn i mig. Men saknar matchtempo. Jag har inte spelat på fyra månader, det måste man ha i åtanke. Vi får se hur det går.

Är NHL fortfarande målet för dig?

– Ja, det är det för alla. Men om jag hamnar där vet jag inte. Kan ta tio år kanske. Men NHL är mitt mål fortfarande och jag har kontrakt med Ottawa ett år till. Sedan är det inte bara jag som bestämmer hur min framtid ser ut. Ottawa äger frågan.

I kväll SHL-debuterar han för Färjestad hemma mot Rögle och bildar backpar med stjärnan Magnus Nygren, enligt Värmlands Folkblad.